Novosti i događanja

Po društvenim mrežama spominju i tužbe ako im se ukine mjera roditelj odgajatelj

roditelj odgajatelj

Roditelj odgajatelj po mnogima je mjera koja je trebala zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj

Čini se da Zagreb može malo što uzburkati kao vijest da se ukida mjera roditelj odgajatelj, a postojećim se drastično smanjuju njihova prava.

Građani su kao i obično prenijeli svoje nezadovoljstvo ili zadovoljstvo na društvene mreže, a ponajviše su zadovoljni, čini se, oni koji tu mjeru nisu mogli ostvariti jer nisu iz Zagreba.

-Zar su majke koje nisu iz Zagreba manje vrijedne? Mi smo svoju djecu rađale iz ljubavi, a ne da nam budu bankomati – samo je jedna od mnogobrojnih poruka nezadovoljnih žena koje nisu bile obuhvaćene ovom Bandićevom demografskom mjerom.

Prozivaju nadalje Zagrepčanke kako primaju naknadu, ispijaju kavice, a djeca su im u međuvremenu upisana u privatne vrtiće.

No, i majke iz Zagreba nisu ostale dužne pa su im mahom odgovarale kako iz njih pršti zavist i ljubomora, te kako sve majke djecu rađaju iz ljubavi. Umjesto da se svi ujedine i da se mjera proširi na cijelu Hrvatsku, zlobnice sada likuju što ako nemaju one, neće imati nitko.

One kojih se mjera pak nikako ne tiče, poručuju:

-Nisu gospođe krive što su mislile da će Milan Bandić živjeti vječno.

I premda nitko nije mogao predvidjeti životni vijek doživotnog gradonačelnika, neke žene ipak predviđaju kaos na tržištu rada. Naime, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec poručila je onima kojima mjera ističe zadnjim danom travnja iduće godine, da je najbolje da potraže posao.

-Pazite svoja radna mjesta! Sada će nastati stampedo na radna mjesta kada preko 4000 žena bude moralo potražiti posao – komentirala je jedna Zagrepčanka.

Podsjetimo, mjeru roditelj odgajatelj iskoristilo je preko 5000 obitelji, a gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je kako se novcima koji je otišao njima, moglo izgraditi 27 novih vrtića u gradu.

No, građani su skeptični hoće li ukidanje ove mjere dovesti do gradnje ijednog vrtića.

-Baš ćeš ti izgradi ti 27 vrtića, samo čekam da vidim!

-Što nisi na sebi uštedio, tebi raste plaća, a od naroda uzimaš.

-Ako sad kreneš graditi, odvest ćeš grad samo u još veće dugove.

-Još će ljudi plakati za Milanom Bandićem!

To su samo neki od komentara skeptičnih koji ne vjeruju da Grad ide u pravom smjeru i da se ne štedi gdje bi i na kome bi trebalo. U nekim se komentarima čak spominju i tužbe jer se ugovori, poput ove mjere roditelj odgajatelj moraju poštivati, a ne poštivanje može rezultirati i sudskim procesom.

Neki tvrde da su već i kontaktirali odvjetnike te da će, navodno, na taj način pokušati zaštititi svoja prava. Smatraju kako bi tužba odjeknula bolje i glasnije kako bi se svi roditelji zajedno ujedinili s istim ciljem.

Hoće li do toga doći i jesu li ove najave utemeljene, tek nam ostaje za vidjeti.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.