Novosti i događanja

Pinocchio, jedna od najljepših priča o odrastanju stiže u Zagrebačko kazalište lutaka

Predstava Pinocchio djecu uči odgovornosti i nužnosti da otrpe zabrane, nastavu i druge obveze


Zagrebačko kazalište lutaka od nadolazećeg vikenda bit će bogatije za novu predstavu – Pinocchio. Riječ je o jednom od najljepših klasika o odrastanju, relevantnom i u današnje vrijeme jer podsjeća roditelje da ugađanje djeci nije najbolji pedagoški pristup, a djecu uči altruizmu i odgovornosti te nužnosti da otrpe dobronamjerne zabrane, „dosadnu“ nastavu i druge obveze.

Autor Carlo Collodi u ovoj priči pokazuje kako ljubav i odgovornost prema drugima nisu najlagodniji put, ali su jedini koji vodi do ispunjenog i smislenog života, kojim treba hodati kao pravi čovjek, a ne lutak na koncu. Pinocchijev životni put slikovito dočarava mnoge stupice na koje djeca nailaze tijekom odrastanja, a ni odrasli na njih nisu imuni u procesu sazrijevanja. Dakako, ugodnije je izabrati razonodu umjesto obveze i povjerovati da je novac lakše steći magijskim trikom umjesto radom.

U predstavi glume Adam Skendžić kao Pinocchio, Željko Šestić kao Gepetto te Janko Popović Volarić, Jadran Grubišić, Anđelko Petric, Borna Galinović, Ivan Bošnjak i Ljiljana Štokalo, koja je dala glas Plavoj Vili. Kreatorica lutaka i kostima je Ana Sekulić, scenografkinja Dinka Jeričević, a skladatelj Mate Matišić. Cijene ulaznica su 25 kuna.

foto: Ines Novković

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.