Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Petogodišnjakinju opasna Momo lutka natjerala da si odreže kosu

Momo lutka sije paniku među roditeljima, mama iz Engleske tvrdi da je njezinoj djevojčici “isprala mozak”

Opasna Momo igrica koja se širi svijetom i sije paniku među roditeljima jer djecu navodno potiče da rade strašne i po život opasne stvari, počela se pojavljivati i usred dječjih sadržaja.

Sam Barr iz Cheltenhama u Engleskoj obznanila je kako je i njena petogodišnja kći Jemma postala žrtva te ima osjećaj da joj je Momo “isprala mozak”. Jeziva lutka pojavila se dok je Jemma gledala Peppu Pig i prema riječima petogodišnjakinje, zaprijetila da će ju ozlijediti ako ne odreže kosu. Nadalje, Momo joj je rekla da želi da svi budu ćelavi i ismijavala joj se zbog duge kose.

Sve je počelo jednog posve običnog utorka, kada su Sam, po zanimanju domaćica i Jemma bile same kod kuće.

Sam je bila u kupaonici neko vrijeme te joj se činilo kako joj je kći iznimno tiha u svojoj sobi. Pošla pogledati je li sve u redu i imala je što vidjeti. Petogodišnjakinja je stajala na sred sobe sa škarama u ruci, a njezina odrezana kosa ležala je svuda oko nje. S obje strane glave kosu je odrezala sve do kože.

Sam je prvo pomislila da je neki uljez ušao u kuću, no nakon provjere sigurnosnog sustava uvjerila se da su ona i kći same.

-Shvatila sam da je to Jemma sama sebi učinila. Što sam mogla? Ljutiti se na nju? Ona je draga djevojčica vrlo blage naravi i nikada do sada nije učinila ništa slično – pojasnila je Sam.

Krenula je ispitivati o razlozima te kada je čula priču o momo lutki, ostala je potpuno šokirana. Čitala je, kaže, o Momo lutki i igri te zna koliko su opasne te je zbog toga odlučila biti posebno oprezna što se tiče sadržaja kojeg Jemma gleda na internetu. Također, podesila je da joj uvijek dolaze obavijesti o sadržaju kojeg Jemma pretražuje, pa je mislila kako ima potpunu kontrolu i da je njezina kći posve sigurna.

Pregledala je povijest sadržaja i vidjela samo “normalne stvari”, među njima i Jemmi omiljenu Peppu Pig. Od kćeri je saznala da se upravo za vrijeme Peppe pojavila Momo koja je “hakirala” dječji crtić te na taj način zaobišla roditeljsku kontrolu.

Sama je nazvala školu i najavila da Jemma taj dan neće doći na nastavu, a zatim ju je odvela frizeru da spasi što se spasiti da od njezine kose i frizure.

No, tvrdi Sam, Momo je potpuno isprala mozak njezinoj curici koja se počela čudno ponašati. Govori stvari poput: “Momo mi ne dozvoljava da kažem” ili “Momo će mi reći što iduće da napravim”.

-Prošle večeri mi je rekla “Najbolje da držiš jedno oko otvoreno dok spavaš” – prepričala je zabrinuta majka, dodajući kako je uopće strašno i zamisliti čemu je njezino dijete bilo izloženo.

Internet je zbog toga, trenutno, trajno isključen u njihovoj kući.

foto: Sam Barr

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.