Edukacija i savjeti Istaknute teme

Petogodišnjak svake godine uzimao bratiću sve rođendanske poklone

rođendanske poklone

Rođendanske poklone nekoliko je puta prepustio bratiću zbog njegovih ispada bijesa

Ponekad se možda zapitate, kako nekim roditeljima jednostavno nije očito da bi trebali reagirati na ponašanje svojeg djeteta. Je li moguće da ne vide nešto što im je pred nosom? Zašto ne promjene svoje reakcije ako vide da one prijašnje nisu urodile plodom?

Sve to muči jednu mamu koja godinama vodi bitku sa svojim bratom, njegovom ženom i nećakom. Svoju priči odlučila je podijeliti na Redditu i zatražiti pomoć i mišljenje ostalih.

-Moja brat s obitelji zbog loše financijske situacije već neko vrijeme živi u našoj obiteljskoj kući s roditeljima. Najveći problem je pritom njegov razmaženi, neodgojeni sin, moj petogodišnji nećak koji se uvijek izvuče što god napravio – započela je ljutita mama svoju ispovijest.

Nastavila je dodajući kako je i sama majka, osmogodišnjeg dječaka kojem svake godine u toj kući organiziraju rođendansku proslavu. No, nakon što se svi gosti pozdrave i odu kući, nećak se baci na poklone svog bratića i “priredi tantrum” koji ne prestaje dok mu ne kažu kako smije sve igračke ponijeti kući.

-Moja šogorica provela je sat vremena žaleći se na njihovu tešku financijsku situaciju i kako je njihov sin željan igračaka koje je vidio pa bi bilo lijepo od mene pustiti mu da ih zadrži – pisala je mama pokradenog slavljenika.

Pokušala je sakriti igračke u drugu sobu. Nećak ih je našao. Pokušala je nagovoriti brata i šogoricu da kupe sinu nešto od igračaka koje mu se sviđaju. Ne, oni za to nemaju novaca.

-Moj sin završio bi nakon proslave tužan i jadan, a kad bi došao kod djeda i bake za tjedan dana, našao bi većinu tih igračaka uništenih – požalila se mama.

Ove godine, ona i suprug su jednostavno odlučili ne pozvati nećaka na slavlje. A ako to bude nemoguće, plan je bio promijeniti lokaciju zabave.

Mama je potom nazvala svog brata i objasnila mu situaciju, a on nije mogao vjerovati da je nastalo toliko problema zbog “nekoliko igračaka” i da nije moguće da njegov sin nije pozvan na zabavu. Potom je obećavao da mu neće dati da uzme niti jednu igračku, samo neka ga pozovu, da bi potom optužio svoju sestru da je hladna i okrutna te da njezino dijete ne zna dijeliti igračke.

Mamu su napali i roditelji i tražili da se ispriča bratu i njegovoj obitelji, i narvno, da pozove nećaka na rođendan.

-Je li moguće da ja toliko griješim – pitala se mama.

No, komentari na Redditu uvjerili su je da ne.

-Ovo je smiješno! Pa ja ovo ne mogu ni čitati. Ne smiješ dopustiti da to netko radi tvom djetetu. Njih dvoje su grozni roditelji!

-Zapravo, ja bi ih pozvala na zabavu i čekala kako će reagirati. Ali, ovaj put ne bih niti pod jednim uvjetom dala nećaku neku igračku. Mali mora naučiti neke tvari o životu.

-Ne mogu vjerovati da ste to uopće kako majka dopustili i to više od jedanput! Pa nitko ne može polagati pravo na slavljenikove igračke – samo su neki od komentara podrške koje je žena dobila na toj društvenoj platformi.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.