Novosti i događanja

Ovog vikenda otputujte s klincima u prošlost – u doba bana Jelačića!

U doba bana Jelačića i u njegove Nove dvore možete otputovati samo ako skoknete do Zaprešića

Ovog vikenda, 12. i 13. listopada od 11 sati možete otputovati u prošlost, odnosno u Zaprešić, i to u doba bana josipa Jelačića. Za najmlađe je pripremljen bogat program i razne radionice, vrlo maštovitih naziva.

U zaprešićkim Novim dvorima gdje se sve i odvija ući ćete u 1849 godinu vas čeka interaktivna predstava te zabavni i edukativni program.

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu OPG-ova, mnoštvo rukotvorina i antikviteta, odrasli će moći uživati u piknik zoni, dok su za najmlađe posjetitelje organizirane zabavne radionice i predstave. Neke od atrakcija za klince su:

Čaj s groficom, Mala škola žongliranja, Par stihova i pokoja rima dok se baka klima: Baka Ruža Klimalić – Roly Poly lutka, Radionica izrade brkova, Radionica – stvaraonica: banska obilježja i izrada konja, Obiteljska igra: Igraj se i uči, o banu svašta nauči, Jezična radionica: Govori kao ban, Potraga za blagom bana Jelačića, Mjuzikl – Plesna haljina žutog maslačka – mjuzikl, Pričamo priču: Žabica djevojka i Bajka o kraljeviću Ivanu teVeliki memory za cijelu obitelj.

Rekli bismo, doista za svakog po nešto. Svi posjetitelji imat će i priliku provozati se kočijom, postati na trenutak ban ili grofica i prošetati u krinolinama i odorama te nezaboravne trenutke ovjekovječiti fotografijama.

Za glazbeni dio priče zaduženi su Mia Dimšić i A.K.A. Cresendo, a početak glazbenog programa očekuje se u 18 sati.

foto: Turistička zajednica grada Zaprešića

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.