Novosti i događanja

Na kupanje tek od 1. srpnja, a na Bundeku nikako

Zbog koronavirusa, ove godine kupališna sezona u Zagrebu započet će mjesec dana kasnije no inače pa će građani na vanjske plaže moći tek od 1.srpnja. No, zbog loše kvaliutete vode prošle sezone, ove godine neće se smjeti kupati na Bundeku pa će na rashađenje moći potražiti isključivo na Jarunu. No, ni ondje neće biti kupanja na Malom već isključivo na Velikom jezeru. Kupališna sezona trajat će do 15. rujna 2020.

Iako ove godine nema kupanja na Bundeku, Zagrepčani će se ondje moći tuširati i sunčati

-U odnosu na dosadašnje plaže na jezeru Jarun, ove godine, plaža Malo jezero te na jezeru Bundek plaže Veliko jezero – istočna obala, Veliko jezero – zapadna obala i Veliko jezero – južna obala nisu određene za kupanje, budući da je kakvoća vode na tim plažama za prethodnu sezonu kupanja ocijenjena kao nezadovoljavajuća – kazali su iz Grada.

Pojasnili su i da je početak sezone kupanja odgođen za mjesec dana u odnosu na prošlu godinu zbog pandemije koronavirusa i mjera koje je s tim u vezi donosio Nacionalni stožer civilne zaštite.

-Budući je Nacionalni stožer civilne zaštite dana 24. travnja 2020. započeo sa donošenjem mjera relaksacije, a koje su nastavljene i tijekom mjeseca svibnja, kao početak sezone kupanja predlaže se 01. srpnja 2020. – istaknuli su iz Grada.

Tako će se Zagrepčani moći kupati na Jarunu na plažama Veliko jezero, Otok Univerzijade, Otok veslača i Otok Trešnjevka.

Što se tiče sigurnosti na plažama gradskih kupališta, od 10 do 18 sati radnim danima, te  od 10 do 19 sati  vikendom i blagdanima, dežurat će kvalificirani spasioci, te će na oba kupališta u isto vrijeme biti dostupna prva pomoć.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.