Istaknute teme Odgoj

Ovo su stvari na koje vas nitko ne upozori prije odvikavanja od pelena

Bit će dana kada ćete žarko željeti odustati jer će biti stvari na koje vas nitko nije upozorio prije odvikavanja od pelena


Stvari na koje vas nitko ne upozori prije odvikavanja od pelena:

1. Više novaca potrošite odvikavajući djecu od pelena nego što biste potrošili na pelene
Premda se mnogi roditelji raduju odvikavanju od pelena, jer smatraju da će na taj način puno uštedjeti, na žalost, to se najčešće ne dogodi. Novac inače namijenjen za pelene sada se preusmjeri na ogromnu količinu dječjeg rublja, za koju vam je uopće nezamislivo da trebate. Kupite prvih 7-10 gaćica i mislite da ste riješili problem. Uskoro se ispostavi da dijetetu svako malo “pobjegne” i da tu zalihu gaćica treba nadopuniti. Da ne spominjemo nezgode po krevetu i perilicu rublja koja, ako već do sada nije, počinje gotovo svakodnevno raditi. Tu su i kauči i tepisi za koje ćete možda platiti čišćenje…troškovi se nakupe.
2. Čišćenje kakice s donjeg veša nije isto kao i mijenjanje pelena
Da, odvikavanje od pelena ne prođe uvijek glatko – u ponedjeljak krenete s cijelim procesom, a dijete je već u srijedu sretno i zadovoljno na tuti. Ako ste već postali pravi profesionalac u mijenjanju pelena, vidjet ćete da za čišćenje kakice s donjeg veša treba posve drugi niz vještina. Naime, naglo se čin ida dječja kakica smrdi više nego prije i da izgleda puno gore nego što je izgledala u peleni. I što sada nakon “čišćenja”? Kuda to ide? Gdje baciti? U perilicu rublja s ostalim vešom? U smeće? Užas…
3. Nezgode će se događati i izvan kupaonice
Roditelji su ponekad iznenađeni dječjom kreativnošću i sposobnošću da nađu nova mjesta na kojima će obaviti nuždu. Dakle, pripremite se da se nezgoda može dogoditi bilo kada i bilo gdje, a djeca ne razmišljaju o novom kauču ili o tome koliko nešto košta i da li je to teško za oprati.
4. Bit će dana kada ćete žarko željeti odustati od svega
Je li ovo zaista vrijedno svega? Možda da cijeli proces odgodim za godinu…ili pet?! Dogodit će se vrijeme kada će djeca imati više mokrog razdoblja i više nezgoda nego vremena koje će provesti suha. Imajte na mu da je to razdoblje normalno i jednostavno tranzicija na novi nivo.
5. Odlazak iz kuće postati će “nezgodan”
Kada odvikavanje od pelena krene, imat ćete fobiju od izlazaka, i trajat će neko vrijeme, jer nikad nećete znati otkud opasnost vreba. I dok ste svjesni da baš i nije najpametnije izolirati se od svijeta, muče vas strahovi da se nezgoda ne dogodi u auto sjedalici, u trgovačkom centru ili na nekom drugom mjestu daleko od kuće..
6. Vaše dijete će jednog dana napokon shvatiti…i bit će super!
Da, tko bi znao da oko kakice i piškenja može biti toliko uzbuđenja?! Pogotovo kada vidite da stvari idu na bolje i da se do tute ili wc-a stiglo na vrijeme. Da možda ćete imati potrebu da ovaj datum obilježite, zapišete, pa čak i proslavite!
Izvor slika: soursob

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.