Istaknute teme Trudnoća

“Ovo je odvratno i ponižavajuće”, komentirao je suprug ženine jutarnje mučnine

jutarnje mučnine

Jutarnje mučnine pogađaju 50 do 70 posto trudnica u prvom tromjesečju

Trudnoća mnogim ženama nije lagana i jednostavna, pogotovo u prva tri mjeseca. Drugo stanje te doslovno prenese u neko drugo stanje, stanje slabosti, umora i oh da, dobro poznatih jutarnjih mučnina. Kojima ime ponekad ne opravdava i trajanje.

Jer, jutarnje mučnine često nisu samo jutarnje i znaju se protegnuti na cijeli dan. Ako ih prati i povraćanje, teško da bismo prvo tromjesečje trudnoće mogli opisati kao neko “glamurozno razdoblje”.

Tada je teško nešto i pojesti, ustati iz kreveta, a pogotovo izgledati dobro. I kada sve nakupi, izuzetno je važno imati partnerovu podršku, osobu na koj use možemo osloniti i fizički i emocionalno.

Da će nam pomoći, donijeti što trebamo, skuhati čaj ili kojoj ćemo se moći isplakati i požaliti.

No, nije to uvijek slučaj, pa se tako jedna mama požalila na platformi Reddit, zatraživši savjet oko situacije koja je nastala u njezinom braku, a u centru zbivanja su upravo – mučnine.

-U braku smo 5 mjeseci, ovo mi je prva trudnoća, imam glavobolje, mučnine i doista mi je teško. Povraća mi se od svega, od mirisa njegova parfema, ali suprug mi govori da pretjerujem i stvaram previše drame – požalila se trudna mama, dodajući kako njezin suprug voli provoditi vrijeme sa svojom obitelji i bježi kod njih kad god može.

Zna i prespavati kod njih za vikend, bez nje, jer bi mu to bilo “neugodno”. Nakon nekog vremena proveli su napokon jedan vikend kod njegovih, no trudna mama morala je prespavati na podu jer je gostinjska soba bila zauzeta!

-Nije mi bilo ugodno spavati trudnoj na podu jer su oni dali sobu za goste drugom članu obitelji i željela sam otići kući. No, suprug mi je rekao da bi bilo neprimjereno tako naglo otići kad su već sve pripremili za njihov ostanak – nastavila je, dodajući kako je ujutro situacija postala još neugodnija. Njoj je bilo mučno, imala je glavobolju i samo se željela dokopati kupaonice. No, ona je bila zauzeta jer su šogoričina djeca prala zube.

Nakon što se napokon na intervenciju svekrve dokopala kupaonice i “olakšala se”, po izlasku ju je u blagavaonici, za doručkom gdje se cijela obitelj okupila, dočekao suprugov prijekorni pogled kojeg nije shvaćala.

-Došao je za mnom rekao mi kako sam ga osramotila groznim zvukovima koje sam ispuštala u kupaonici i kako je cijela obitelj zbog mene izgubila tek. Dodao je da da samo se mogla ponašati ‘civiliziranije’ Bila sam užasnuta. Rekla sam mu da je to nešto što imam svakog jutra i da nije baš da mogu kontrolirati jutarnje mučnine – napisala je ova trudna mama na Redditu.

Počela je vikati na supruga i posvađali su se te je zatražila da ju vozi kući, na što joj je on rekao da prestane pretjerivati i biti kao i uvijek – kraljica drame. No, ona se spakirala obavijestivši svekrvu da odlazi te je pokraj automobila čekala supruga koji je najprije dovršio svoj doručak. A automobilu su se nanovo posvađali, a on ju je iskrcao pred kućom i otišao!

Nakon toga nazvala je u suzama svoju mamu i otišla k njoj, što je pak naljutilo njezinog supruga koji ju je optužio da je preosjetljiva oko svega.

-Jesam li predramatična i preosjetljiva? Jesam li se uopće trebala posvađati sa suprugom oko njegovog prigovaranja na moje povraćanje – upitala je mama za savjet na Redditu gdje su je apsolutno svi podržali, dok su neki i dodali da bi se pod hitno trebala odseliti svojim roditeljima jer joj je suprug nasilni kreten.

Foto: Freepik

1 komentar

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.