Istaknute teme Učenje i rekreacija

Ove su trenutno najomiljenije i najprodavanije igračke u svijetu

igračke

Igračke je danas teško odabrati jer su roditelji bombardirani s previše izbora

Kada kupujete djeci poklon ili im jednostavno želite dati neku novu, dobi prilagođenu igračku, često ste suočeni s previše izbora. Kako odabrati nešto pametno, korisno, što će dijete ujedno i razveseliti. Jer, to i je bit poklona, zar ne?

Dogodi li vam se ponekad da negdje u prolazu snimite neku igračku i pitate se kako je moguće da na to niste ranije naletjeli. I onda opet jednosatvno zaboravite na nju. Zapitate li se, koje to igračke drugi roditelj ikupuju svojoj djeci, kakva je trava u tuđem dvorištu?

Donosimo vam popis trenutno najpopularnijih i najprodavanijih igračaka koje će vamm ožda pomoći u sužavanju popisa:

Perivi markeri

Iako s ene radi o nikakvoj inovativnoj igrački, ona je još itekako tražena. Najčešće za djecu od tri godine starosti na više. Ova igračka dopušta kreativnost bez štete, a još i dobro mirišu.

Pokemon karte

Klincima ih je zabavno skupljati i otvarati. Kao i sakupljanje sličica…sve to uzbuđenje da se vidi koju si kartu dobio.

Star Wars likovi

Godine prolaze, ali Star Wars neumorno skuplja poklonike iz novih generacija. Likovi iz fimai dalje su jedni od omiljenih junaka, barem sudeći po pordjai.

Lego Creator magični jednorog

Lego kockice su uvijek popularne, a kako odoljeti svim tim novitetima koje stalno izbacuju? Najbolja stvar ovog seta je što dijete osim jednoroga može izgraditi i pauna i morskog konjica.

Plastelin

Iako pruža puno mogućnosti za igru, zabavu i kreativno izražavanje, pomislili bismo da je plastelin možda već isfurana igračka. Međutim, brojevi pokazuju drugačije. Djeca diljem svijeta ga i dalje obožavaju, a u ponudi su stalno i nove boje, oblici za modeliranje i slično.

Shashibo kocka premetaljka

Shashibo kocka kombinira značajke nekih najuspješnijih igračaka. Transformira, potiče na rješavanje problema, slaganje, razmišljanje. Ima značajke lega, ali i magnetnih pločica. Idealna za pametne glavice koje vole mozgati.

Ringovi za slaganje

Za djecu od 6 mjeseci do 2 godine. Zabavni plastični prsteni, različitih boja, debljine i veličine. Izvrsna didaktička igračka koja jednostavno uči dijete kako stvari u svijetu funkcioniraju.

Bojice

Uz perive markere i plastelin, ne treba vas čuditi što su i bojice jedna od najprodavanijih igračka na svijetu. Potiču na kreativnost, razvoj fine motorike, koncentraciju, razvijaju vizualnu percepciju. Najbolje od svega, financijski su itekako prihvatljive, a svake godine ima sve više i više nijansi.

Plastični plutajući mjehurići

kupanje je uvijek zabavnije uz igračke! Ove igračke najmlađima su osebno zanimljive jer plutaju po vodi kao mjehurići sapunice. Djec aih prate u kadi, potapaju, vrte…idealni su za djecu koja već mogu sama sjediti i istraživati dok se kupaju pod nadzorom.

Slinky

Slinky opruga igračka je koju je više manje svako dijete barem jednom imalo i prevrtalo po rukama. Zabava koja je preporučena djeci od pet godina, smiruje, povećava koncentraciju i jednostavno opušta…

Setovi sa sitnim igračkama i dodacima

Najbolji za djecu od četiri godine na više, zbog sitnih dijelova. Ove igračke su vizualno vrlo atraktivne, a skrivaju puno sitnih detalja i mogućnosti za igru na puno različitih načina. Međutim, kada se sve složi i zaklopi, ovakvi simpatični setovi ne budu veći od dječje torbice!

Karte za Uno

Karte za Uno toliko su popularne jer se njima godinama zabavljaju već sve generacije. Idealne su za obitlejsku večer društvenih igara, ali i za djecu! Možda saame p osebi ove karte ne mogu biti glavni poklon za dijete, ali uvijek ih možete dodatno ubaciti u vrećicu s poklonima, jer svatk oće im se razveseliti!

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.