Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Ove godine izradite malo drugačije božićno drvce

bor

Kićenje i ukrašavanje bora većini je djece prava uživancija, pa kada je taj postupak dovršen, jednostavno im nije dovoljno.

Božićno drvce možete izraditi u bezbroj varijanti

Zato ih ove godine razveselite s malo drugačijim borovima koje možete izraditi i okititi zajedno!

Mali borovi na štapićima cimeta

božićno drvce

Ne trebaju vam nužno štapići cimeta da ih napravite, jedino što će tako napravljeni prekrasno mirisati. Mogu poslužiti i obični štapići, nekoliko borovih grančica, pištolj na vruće ljepilo, traka ili žica za pričvršćivanje grančica, ukrasi i špagica (može i ne mora, ovisno želite li ih objesiti).

Kolaž bor na papiru

Za ovaj bor trebate kolaž papir u raznim bojama, prvenstveno zelenoj i smeđoj za bor, a podlogu možete odabrati po želji ili čak prepustiti djetetu da ju oboji kako bi što dulje bilo zabavljeno. Uzorak za bor možete i isprintati.

Zatim vam je još potrebno ljepilo i razne šljokice i ukrasi kako bi vaš bor dobio pravi božićni ugođaj.

Taktilni bor

božićno drvce

Ovaj bor može biti napravljen od tkanine, ukrasnog papira, tapete, kolaž papira, a lijepi se na zid. S djecom izradite papirnate ukrase – kuglice, pahuljice, zvončiće i potom okitite svoj orginalni bor. Ovakvo drvce izvrsno je rješenje i za posve malu djecu koja još ne mogu sudjelovati u kićenju pravog bora, a želite da sudjeluju u blagdanskom ugođaju.

Bor od dječjih ruku

1f4f33412129bb9b9b199b299cb4c5b7

Izrežite otiske dječjih ruku napravljene na papiru, ukrasite rubove šljokicama radi efektnijeg dojma i napravite još jedan bor na papiru ili zidu. Možete dodati i dekoracije poput zvijezde na vrhu bora ili kuglica.

 Božićno drvce od grančica 

božićno drvce

Za ovakvo božićno drvce trebaju vam malo deblje grane duljine od 60 pa do 10 centimetara koje možete pronaći šetajući s djecom po šumi ili parku. Potom flaks za pecanje ili žica pomoću koje ćete oblikovati, učvrstiti i spojiti vaše drvce. Kao ukras vam mogu poslužiti šumski plodovi, male životinje, ali i božićne dekoracije koje ćete pričvrstiti pištoljem na vruće ljepilo za grane da ne bi padali. Božićne lampice i papirnata zvijezda za vrh bora kraj su dekoracije.

Crno bijelo drvce

božićno drvce

Nemate li volju za ukrašavanje pravog božićnog drvca, ili ste možda kratki s vremenom, imate malo prostora ili se bojite da bi ga djeca “sredila” u sekundi? Ne znači da se morate odreći božićnog ugođaja u svom domu uz malo mašte i krede. Zid ne morate obojati u crno već samo jedan dio prelijepiti tapetom ili odgovarajućom folijom po kojoj se može šarati te ćete za čas postati vlasnik božićnog drvca, kamina…Djeca vam mogu pomoći u crtanju i ukrašavanju te u svakodnevnom nadopunjavanju vašeg nacrtanog bora.

Samostojeći bor u obliku stošca

Felt-Baby-Christmas-Tree-Toy-550

Ovo božićno drvce nije tako komplicirano napraviti kako izgleda, pogotovo ako si malo olakšate postupak. Treba vam tanji savitljivi karton od kojeg ćete oblikovati stožac na kojeg poslije možete ili zalijepiti zelenu tkaninu ili zeleni papir. Na tkaninu/papir ušijte ili zalijepite gumbiće na koje dijete poslije može vješati papirnate ukrase.

Foto: cheriebobbins

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.