Istaknute teme Novosti i događanja Zabava i zanimljivosti

Ovako djeca zamišljaju svoje savršene ljetne praznike

Happy smiling family of four playing with sand at beach in sunny day

Jedva smo dočekali ljetne praznike – kako ih želimo provesti ove godine?

Nedavno provedena anketa otkrila je kako djeca zamišljaju svoje savršeno ljetovanje. Iako nas još uvijek bombardiraju s Covid 19 upozorenjima, mjere svuda po svijetu popuštaju, što je vezano i uz sve već broj cijepljenih osoba. Samim time otvaraj use i granice i atrakcije, pa brojne obitelji već naveliko planiraju svoje savršene ljetne praznike.

Djeca, koja su u stvari i najviše pogođena ovom pandemijom, pogađate, raduju se najviše. Nakon što su propustila razne aktivnosti, rođendane, treninge i druženja, uzbuđena su zbog novih doživljaja, akcije, u stvari, zbog normalnog djetinjstva. A ljetni praznici mirišu upravo tako…kao povratak u normalu.

Što djeca žele isprobati i raditi ovog ljeta? Anketa čiji je naručitelj Genious of Play pokazala je kako se većina djece ljeti žele igrati i više od osam sati na dan, svaki dan! Dakle, igre im svakako nedostaje.

No, tijekom istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 2000 roditelja i njihove djece u dobi između 5 i 14 godina, postavljena su im mnogobrojan pitanja, pa su iznjedreni i neki detaljniji rezultati.

Dakle, ne samo da djeca žele više od osam sati igre, već bi njih 23 posto željelo tijekom dana imati barem deset dogovorenih druženja sa svojim prijateljima. Da, izgleda da djeca itekako znaju što žele i čega im manjka u životu.

Djeca bi također željela:

  • više obiteljskih praznika, s time da bi željela posjetiti neki od zabavnih parkova
  • kupiti barem 5 novih igračaka za igru tijekom prazniak

Hm, pomislite ćete, pet igračaka i nije malo…no treba napomenuti da se 9 od 10 djece tijekom ankete izjasnilo da čak ako im se i ne ispune sve ono što bi željela, ljetni praznici će sigurno i dalje biti sjajni. Što bi u stvari moglo značiti da će se djeca, naon mjeseci neizvjesnosti veseliti bilo kakvim aktivnostima.

Roditelji pak osluškuju što bi djeca željela raditi i to je većini važno. Njih 91 posto izjavilo je da će učiniti sve kako bi njihovoj djeci ovo ljeto bilo posebno. Čak 78 posto tvrdi da će im zajedničko vrijeme biti prioritet ovog ljeta, dok 62 posto tvrdi da će se više posvetiti igri s djecom i da će u tome provesti većinu vremena.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.