Novosti i događanja

Otvaraju se bazeni i toplice – klinci nastavljaju svoje tečajeve plivanja

Od sutra se ponovno može u gradske bazene, a svoja vrata otvorit će i toplice. Naime, sutra prestaje zabrana kupanja u bazenima pa uz rekreativno kupanje ponovno kreću razni plivački programi za djecu.

Kupači će morati držati razmak od 1,5 metara, a na to će ih se podsjećati putem razglasa

Tako su iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima ovih dana nazivali roditelje koji su u ožujku platili neki od programa plivanja za svoju djecu pa od 17. svibnja mogu nastaviti plaćene tečajeve.

-Nazvala nas je gospođa s bazena i rekla da se bazeni otvaraju i da možemo nastaviti dolaziti na program “bebe ribe” – ispričala nam je jedna od mama.

No, kako će izgledati odlazak na sam bazen?

Prema uputama Zavoda za javno zdravstvo, kod ulaska u kompleks bazena posjetitelji trebaju dezinficirati ruke. Kod ulaza na čisti dio bazenskog kupališta kupači se obavezno moraju tuširati i proći kroz predbazen (dezbarijera) za pranje nogu.

Maksimalan broj ljudi u bazenu je onaj broj osoba pri kojemu je moguće održavanje razmaka od barem 1,5 metra između osoba, a to će se postizati tako da će dežurni spasioci razglasom upozoravati na potrebnu udaljenost. Preporuka je i da se van upotrebe stave sušila za ruke, a vjerojatno i za kosu pa je najbolje ponijeti svoje.

U toplicama će se paziti da su ležaljke udaljenje jedna od druge, nekoliko puta dnevno će se morati dezinficirati, obavezno nakon što određeni gost više ne koristi ležaljku. Preporuka je i da se na bazenima i u toplicama uvede dvokratno radno vijeme s pauzom od cijelog sata no ta se preporuka zasigurno neće koristiti.

Donešene su preporuke i za kupanje u moru, a one su identične onima u bazenima – održavanje razmaka između drugih kupača od 1,5 metra u vodi ali i na plaži. Tu su i obveze postavljanja dezificijensa za ruke na početku plaža kao i dezinficiranje javnih toaleta i garderoba.

Podsjetimo i da su 4. svibnja otvorena i sva dječja igrališta i rekreacijski prostori na otvorenome te klupe za sjedenje na otvorenome. U njima je potrebno održavati razmak od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju razmak od druge djece koliko je to moguće.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.