Poklon čitateljima

Osvojite slikovnicu ili roman za djecu koji vam daruje Mozaik knjiga

roman za djecu

Odaberite slikovnicu ili roman za djecu za sebe (svoje dijete)

Vole li vaši klinci čitati ili ih morate natjeravati da se smire uz neku priču? Čekaju li jedva večer da se prije spavanja ušuškaju uz vas i novu slikovnicu ili radije uživaju uz crtić?

Danas to nije važno, jer za sve ljubitelje slova, a i one čiji se roditelji nadaju da će to postati, pripremili smo nagradnu igru u suradnji s Mozaikom knjiga.

Ima tu ponešto od svakoga i ponešto za svakoga.

David Walliams koji briljira u dječjim slikovnicama te vam donosi pustolovine malog Pingvina Geronima kojem nije jasno zašto ne može letjeti iako je ptica. Jezive priče Jeffa Kinneya kao stvorene su za nadolazeći Halloween.

Ema Neustrašiva super zabavne Melite Rundek nešto je u čemu se klinci u osnovnjaku definitivno mogu pronaći.

Knjiga ukradenih snova, Davida Farra malo je ozbiljnije štivo za više razrede osnovne škole, možda od petog na dalje i donosi pravu pustolovinu brata i sestre na putu koji pomognu ocu knjižničaru ukrasti zabranjenu, magičnu knjigu.

Čovpas – zov divljaštva, strip roman Dava Pilkeya obećava suze od smijeha. Glavni junak, Čovpas, ovog puta okrivljen je za zločin kojeg nije počinio.

Utrka s vremenom je dječji krimić, Nives Madunić Barišić. Za male ljubitelje Poirota i rješavanja misterija. Pseći detektiv Melkior ovog puta rješava slučaj nestale kuharice!

I na kraju, iako još nije blizu, Božić dolazi! I donosi čaroliju u obliku slikovnice “Dječji Božić”, Davida Litchfileda. Zaista je čarobna kao što i izgleda i otkriva nam neke tajne oko djedičine radionice i njegovih pomagača.

Koju slikovnicu ili knjigu želite dobiti? Zašto vam se baš ona svidjela? Pišite nam u komentarima, a mi 26. listopada 2022. objavljujemo kome i što šaljemo.

foto: Dječja posla

9 komentara

 • Pustolovine malog pingvina Geronima oduševile bi mog mališana, koji obožava slikovnice i da ne uživa u “čitanju” ne prođe ni dana, osobito su mu drage slikovnice sa životinjama , a najviše voli kad mu čita mama, mnoge životinje već prepoznaje, a s pitanjima tijekom čitanja ne prestaje, želim da pingvina Geronima upozna što prije, jer pingvina u slikovnicama još vidio nije.

  • Moj najmlađi obožava čitanje.Čita sve od prospekta kako uštedjeti struju do lektira od starijeg brata i sestre.Upravo je rekao da mu se sviđa naslov,Jezive priče.Često kaže da je knjiga baš dobar poklon.Na koga je,nemam pojma.On je taj koji sve nas potiče na čitanje.Borna 8,5godina.

 • Ako pitate mene i moju malu mezimicu
  Mi biramo Dječji Božić slikovnicu.
  Jako nas vesele lijepe i šarene stranice
  Jer u njima često budu nepoznanice.
  Rado bi upoznale svijet Djedice i pomagača
  I kako funkcionira taj njihov posao dostavljača.
  Jel na nekakve prepreke nailaze?
  Jel i njima planove mrse neke čudne prikaze?
  Jedva bi dočekale ovu knjigu za pod bor
  A mozda Djedica ove godine  ne bude spor.
  S obzirom da pomagače ima vješte svoje
  Možda ovim poklonom iznenadi milo dijete moje.

 • Jezive priče Jeffa Kinneya bile bi odlične za moju Luciju, 9 godina. Jako voli čitati i gledati o “strasnim” stvarima i događajima iako ju je malo strah. I naravno da to ne želi priznati. 🙂 Prava knjiga za nju.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.