Istaknute teme Poklon čitateljima

Osvojite priručnik Montessori aktivnosti za vaše dijete!

qqqqqqqqqqq

Montessori aktivnosti pomoći će djetetu u razvoju korisnih vještina


qqqq

Mozaik knjiga vas daruje jednim primjerkom vrlo korisnog priručnika Pokaži mi kako se to radi, autorice Maje Pitamic. Ponekad ne znate čega biste se igrali s djetetom, kako ga zabaviti i koje aktivnosti mu ponuditi i to na način da sve to zajedno bude zanimljivo, ali i poučno? Ovaj priručnik pravo je rješenje za vas, jer na jednom mjestu dobivate jako puno ideja, koje će koristiti i vama i vašem djetetu. Uz njega zajedno ćete uživati u detaljno razrađenim igrama i vježbama, tijekom kojih vaše dijete može razvijati prave vještine.

Priručnik Montessori aktivnosti pruža vam jedinstvenu priliku da steknete važan uvid u djetetove potrebe te da se uključite u razvoj njegove koordinacije, svijesti i samopoštovanja. Osnovne životne vještine, jezični razvoj, znanstvene vještine…samo su neke koje vaše dijete može razviti uz ovu pametnu knjigu uz koju neće biti samo pasivni promatrač, već aktivni sudionik koji radi, uči, zabavlja se, istražuje i zaključuje.

Uzgoj biljaka, postavljanje stola, korištenje kvačica za rublje, otkrivanje vremenskih prilika, čitanje pomoću slikovnih kartica…dajemo vam uvid u samo neke od pregršt zanimljivih aktivnosti koje se skrivaju u ovom priručniku koji će postati najbolji prijatelj vašoj obitelji.

Osvojiti ju možete ako lajkate i podijelite ovaj post na našoj Facebook stranici i u komentar upišete koje su aktivnosti najdraže vašem djetetu. Isti komentar možete ostaviti i na našem portalu. Dobitnika objavljujemo 4. ožujka 2019.

knj1

foto: Dječja posla

20 komentara

 • Moj mali Švrćo po imenu David najviše od svega obožava izvući mamine lonce i zdjele te lupati po njima, ako treba i dva sata! Ima tek 18 mjeseci, obožava svoj lončiće sveznalicu i sve složi sam! Naravno, kad je kišni dan najviše što voli je skakati po lokvama vode! Sunce mamino i tatino! ❤ Sad nam je još jedna nadamo se seka na putu, pa ćemo vidjeti što će njoj biti najdraže aktivnosti… Ah, da… David obožava trčati po kući ko od majke rođen! Nadam se da je samo faza… ?

 • Istraživačke aktivnosti koje mu omogućuju da istražuje i otkriva svijet oko sebe te u izravnom doticaju s okolinom samostalno donosi zaključke i stječe znanja .

 • Mojem djetetu su najdraže istraživačke aktivnosti te slaganje kockica, umetanje raznih oblika, igre autićima i loptom.

 • Uhhh nema što nam u dobi od dvije godine nije zanimljivo od posudja..do tatine ladice sa punjačima, alatom mobitelima…u wc-u se jako dobro zna zabaviti jer braća često ostave vrata za sobom otvorena jel ?…Al nekako se najviše raduje ukrasti krišom flomastere iz pernice u njihovoj sobi jer je sada već dovoljno velika pa je služila kako da stane na stolicu i dokuči kvaku i otvori vrata..
  pa mami malo pise po zidovima i skrivenim kutcima u stanu…naša mala vragolanka Shannon je jako zaigrano dijete i jako bi nas veselio ovaj priručnik da dobro u trošimo energiju u korisne aktivnosti ?

 • Voli slagati visoke građevine od različitih predmeta (lego kocke, drveni otpaci, komadi betona), povezivati predmete skupa vezicom i vući ih, sve predmete slagati u nizove.

 • ISTRAZIVANJE,AL NAJVISE VOLI KABLOVE -MISLIM DA CE BITI ELEKTRICAR NA UJKU 🙂 A VOLI I KOCKICE I SLAGANJE OBLIKE

 • Moje prve dvije curke obožavaju kocke i bilo što vezano za kreativu (crtanje,kolaž,izrada stvari),treća je još malena,ali vjerujem da će seke i na nju prenijeti svoje interese

 • Poštovani,
  kako još nemamo svoju djecu, veselimo se radostima sestrinih, bratovih i prijateljevih mališana.
  Kako sam odgajatelj, često primjećujem da senzomotoričke vježbe kao i vježbe svakodnevnog života privlače, ne samo mlađu, već i stariju djecu.
  Polaznik sam Montessori tečaja, pročitala sam priručnik, a neke vježbe i odradila sa svojim učenicima, ali i nećacima. <3
  Priručnik bih poklonila ili sačuvala za naše dijete.

 • Malac ne zna čitati ali smo svaki tjedan u knjižnici i nosimo doma enciklopedije i knjige s pokusima. Radimo vulkane, duge, istražujemo lom svjetlosti i djelovanje magnetskog polja,radimo pokuse sa vodom obojanom crvenim kupusom. Nikola Tesla mu je glavna “faca”. Odgajam budučeg znanstvenika ?

 • Uf, mlađi – njegova specijalnost je sviranje žlicama po radijatoru u stanu ili lupkanje po poklopcima od dimnjaka od kućice koja se nalazi u parku. Stariji pak, on voli crtati i velika strast mu je naučiti svirati električnu gitaru,a kada odraste vidi se kao dizajner automobila 🙂

 • Najdraža aktivnost moje 5godišnje kćeri je trenutno crtanje (dosta je promjenjiva u aktivnostima). Trenutno crta, boja i izrezuje nam narukvice od papira. Sin se bavi kockama i građenjem.

 • Moja djevojčica je jako kreativna pa su joj najdraže aktivnosti crtanje, čitanje, plesanje, obožava i raditi kolaće, pogotovo oblike raznih životinja. Penjanje po prometnim znakovima i naravno skakanje do krevetu do izemoglosti. 🙂

 • Moja unučica ovih dana navršava 4 mjeseca, ali zanima ju sve i aktivna je kao da je starija. Ovo bi bila odlična prilika za daljnji razvitak i usmjeravanje moje unučice.

 • Moj Luka jako voli puhanje baloncica. Za time je lud. 🙂 voli se zavlaciti u šatore svih vrsta. Bilo to pod stol, pravi šator ili pod deku. Vrišti od sreće kad se skrivamo seki. 🙂

 • Moj sin je imao priliku posjetiti montesori vrtić dok je bio na rehabilitaciji jako mu se svidjelo a i meni kao roditelju pomoglo da mu i kući sa stvarima “uradi sam” nastavim s njegovim omiljenim igricama i radnjama koje su mu jako pomogle u poboljšanju i napredovanju njegova psihofizičkog zdravlja.Danas nakon 16 god.on je polaznik redovne strukovne škole a ja njegova majka od nedavno voditeljica udruge djece roditelja s posebnim potrebama.Priručnik bi nam bio izvor znanja i olakšao bi naš rad.Bili bi presretni da ga dobijemo.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.