Poklon čitateljima

Osvojite mitski roman Arijadna ili dječju slikovnicu Maša i nova prijateljica

Arijadna

Arijadna je modernizirani poznati grčki mit, dok je Maša slikovna knjižica namijenjena djeci niže osnovnoškolske dobi

Volite li čitati o grčkim mitovima, ali na način da to nije napisano dosadno i suhoparno, onda je ovaj roman pravi izbor za vas. Arijadna obrađuje već poznate i ispričane mitove na posve drugačiji način, a likovima poput Tezeja, Fedre, Dioniza i Minotaura udahnut je novi život i dan glas koji je u ovih protagonista već stoljećima utišan.

Arijadna i Fedra, kćeri kralja Minosa i kretske princeze odrastaju na Kreti, a njihov brat Minotaur svake godine zahtjeva prinošenje žrtve. Jednog dana na obale Krete dolazi Tezej, buduća Minotaurova žrtva, no između njega i Arijadne razviju se osjećaji. Hoće li ga spasiti i izdati svoju obitelj? Ona dobro zna kakvu to cijenu može imati u svijetu kojim vlada nepredvidljiva volja Bogova.

A sada, prelazimo na nešto lakše štivo 🙂

Maša je svima dobro poznata znatiželjna brbljavica koja voli istraživati svijet oko sebe. Jednog dana u parku upozna novu zanimljivu prijateljicu, Amani. Po čemu je Amani tako posebna i kako će se razvijati još jedno Mašino prijateljstvo?

To možete saznati u novom lepršavom i zabavnom nastavku ove knjige-slikovnice, autorice Sanje Pilić.

Ako želite neki od ova dva naslova, zaigrajte našu nagradnu igru i komentirajte nam ispod ovog posta što biste željeli čitati. Ako ste vi sretan dobitnik, to ćemo objaviti 1.rujna 2022. na portalu do kada traje nagradna igra.

foto: Dječja posla

15 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.