Poklon čitateljima

Poklanjamo vam edukativne kartice za učenje kroz igru

edukativne kartice

Edukativne kartice djeci će približiti prirodne ljepote Hrvatske, Zadarske županije i izume Fausta Vrančića

Naklada Nika i Dječja posla daruju vam tri kompleta edukativnih kartica: Upoznaj prirodne ljepote Hrvatske, Upoznaj prirodne ljepote Zadarske županije i Upoznaj izume Fausta Vrančića.

Kako biste osvojili jedne od ovih edukativnih kartica, lajkajte i podijelite ovaj post te nam u komentar napišite koje bi kartice željeli imati. Isti komentar možete ostaviti i na portalu. Dobitnike objavljujemo 8. travnja 2019.

Inače, kartice se mogu kupiti na web shopu Naklade Nika te u brojnim knjižarama i muzejima. Više o karticama pročitajte ovdje.

Upoznaj prirodne ljepote Hrvatske na zanimljiv i zabavan način!

Hrvatska je bogata prirodnim ljepotama i raznolikostima, a ekološki je jedan od najočuvanijih prostora u Europi. Na maštovitim ilustracijama i prekrasnim fotografijama oživjeli su hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode, zanimljivi detalji o jedinstvenim biljkama i životinjama, kao i sve ono što prirodu Hrvatske čini privlačnom, posebnom i čudesnom.

Upoznaj prirodne ljepote Zadarske županije

Zadarski je kraj prostor beskrajno razigrane prirode, fenomena krša i morske razvedenosti. U nacionalnim parkovima i parkovima prirode isprepliću se stotine otočića s nedalekim jezerima i slapovima, kraška golet s beskrajem šuma, neokrnjena iskonska priroda s tisućljećima kultiviranim pejzažima maslina i vinograda. Pitome plaže i skrovite uvale u sjeni borova, dugački suhozidi i obilje začinskog bilja, očuvana močvarna staništa, kraške špilje i tiha prostranstva podmorja dostupna su u ugodnoj blagosti mediteranske klime.

Upoznaj izume Fausta Vrančića

Svaka se kartica sastoji od objašnjenja, ilustracije i zadataka, koji uvažavaju i sadržaj i proces rada, a posloženi su od lakših prema težim.
Ovi originalni zadaci namijenjeni su djeci predškolske i školske dobi.
Među njima smo odabrali 23, imajući u vidu njihovu razumljivost i zanimljivost za današnju djecu. Također smo originalne latinske nazive tih izuma prilagodili hrvatskoj djeci, za što osobito zahvaljujemo dr. sc. Zvonimiru Jakoboviću.

foto: Dječja posla

36 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.