Novosti i događanja

Orašar – omiljena blagdanska bajka za djecu i odrasle diljem svijeta stiže i u Trešnju

Orašar je priča o o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju i slobodi mašte, a prikladna je za djecu 4+


Kazalište Trešnja priprema drugu ovosezonsku premijeru, omiljenu blagdansku bajku djeci i odraslima diljem svijeta, Orašara. Premijera će se održati 30. studenoga, pogledati se može od 1. prosinca u 17 sati, a cijena ulaznice je 40 kuna.

Predstava je namijenjena i malima (za djecu 4+) i velikima, a u Trešnji će igrati kroz prosinac i siječanj. Svi će u njoj moći naći nešto za sebe, ako je budu gledali otvorenih očiju i srca.

Priča o Orašaru prati znatiželjnu djevojčicu Marie i njezinog brata Fritza koji uz pomoć svog voljenog kuma, genijalnog izumitelja Drosselmeiera, upoznaju neočekivane, fantastične likove i svjetove. On im za Božić daruje stoj za čišćenje orašastih plodova, naizgled neživog Orašara, a time počinje uzbudljiva priča koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte, te veličanstvenom ljudskom umu i imaginaciji za koje ne postoje prepreke ni granice.

– Orašara svi znaju kao balet, ali bajku možda ne poznaju svi, pa mislim da je dobra odluka da ju stavimo na repertoar – kazala je Višnja
Babić, ravnateljica kazališta Trešnja.

U ulozi Orašara je Marin Klišmanić, djevojčicu Marie igra Dubravka Lelas, u ulozi njezinog brata Fritza je Matija Čigir, primabalerinu Ernestinu utjelovit će Ivana Bakarić, Silvio Mumelaš je u ulozi strica Drosselmeiera, a Vini Jurčić u ulozi Luise. U ostalim ulogama nastupaju Hrvoje Barišić, Karla Brbić, Ana Vučak Veljača, Paško Vukasović, Jure Radnić, Krunoslav Klabučar, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Aleksandra Naumov, Kruno Bakota, Sanja Hrenar, Luka Bulović te Daniel Delale koji će se pojaviti u videu reproduciranom u predstavi.

foto: Damil Kalogjera

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.