Novosti i događanja

Online predstave za djecu vikendom: Pepeljuga i Bijeli jelen

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku nastavlja s programom „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu prikazuju predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

Program “Ostani kući i kazalište uključi” ovaj vikend donosi predstavu Bijeli jelen

U subotu u 15,30 možete pogledati predstavu Pepeljuga, a u nedjelju u 10 sati i 30 minuta na rasporedu je  višestruko nagrađivana predstava „Bijeli jelen“ koju je prema romanu Vladimira Nazora dramatizirala i režirala Tamara Kučiović.

Nazorov „Bijeli jelen“ i publika i kritika ocijenili su jednim od ponajboljih predstava u višedesetljetnoj povijesti kazališta, a ovaj lektirni naslov, klasik, u posve novom svjetlu donosi inovativna redateljica Tamara Kučinović uz maštovitu scenografiju i kostime Zdenke Lacine.

Predstava obiluje neobičnim kazališnim elementima, gotovo cirkuskim rekvizitima, štulama, biciklima, ljuljačkama, gumama (tehnolog Davor Molnar) koje su od ove predstave stvorile i vizualno dojmljiv doživljaj.

„Priča o sirotoj i malenoj, ali hrabroj i odlučnoj djevojčici Anki i njezinom susretu sa životinjskim svijetom poznata je svima. U ovoj verziji priče Anku  je u šumu protjerao knez Bodo jer mu je upropastila lov i oslobodila Jelena i Košutu. Dirnuti sudbinom protjerane djevojčice, Jelen i Košuta se smiluju te odluče usvojiti Anku koja će zamijeniti njihovo mladunče kojeg su ubili lovci.

U šumi započinje Ankin proces sazrijevanja i spoznaje te se na putu bogatom sretnih i nesretnih avantura susreće s Vukovima, Pticama, Medvjedom  te na kraju i mladim knezom Ulrikom koji će je vratiti u svijet ljudi kojem pripada i pružiti joj ljubav, toplinu i sigurnost životnog partnera koju u životinjskom svijetu nije mogla dobiti.“

Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.