Edukacija i savjeti Poklon čitateljima

Olakšajte djeci polazak u vrtić uz jednostavne savjete i slikovnice!

Polazak u vrtić može predstavljati više stresa roditelju nego djetetu. Dijete pripremite uz naše savjete i slikovnicu o simpatičnoj Ani.

Polazak u vrtić mogu olakšati i slikovnice na tu temu – poput Sve što Ana zna u vrtiću

Kada se “Veliki dan” bliži, zna se tko je u većoj panici! Naravno, roditelji koji to pokušavaju sakriti. No, i za dijete, bez obzira koliko ste ga pripremali, to će biti jedan veliki životni korak. A kako da pripremu na vrtić provedete što bolje? Uz naše savjete!

Zajednički posjet

Prošetajte s djetetom do vrtića, razgledajte ga izvana (i iznutra ako imate priliku!), pokažite mu igralište koje se iza nalazi. Ispričajte mu kako će tu dolaziti svaki dan dok mama i tata rade i igrati se s novim prijateljima. 

Riječ iskusnih

Ako u okruženju imate već vrtićko dijete, potaknite ga da opiše vašem mališanu kako je tamo zabavno i što sve rade i uče preko dana. Ako vaše dijete s njim provodi vrijeme u  igri i druženju, sigurno će m use sve skupa učiniti manje nepoznatim i strašnim.

Ne pretjerujte

Nemojte svaki dan, mjesec dana prije polaska u vrtić spominjati “vrtić”. Još 28 dana do vrtića, joj, kako će ti u vrtiću biti lijepo….”. Izbjegavajte taj dan uzdizati kao dan kad će se sve promijeniti, kao dan koji će djetetu biti najljepši i najvažniji u životu. Sva ta priča zastrašila bi i odraslu osobu, a kamo li dijete koje će pomisliti što se sve krije iza svega toga….

Listajte slikovnice o polasku u vrtić

Slikovnice o polasku u vrtić mogu biti prava pomoć i otkriće – osim što su idealne za povezivanje majke i djeteta, mogu smiriti mališana i sve mu prikazati na nov i zabavan način. 

Jedna od takvih slikovnica je i Sve što Ana zna u vrtiću u izdanju Naklade Nika. Roditeljima će zgode male Ane pomoći pri prilagodbi djeteta na boravak u vrtiću, a djeca će shvatiti kako je veselo s prijateljima u vrtiću. Uz Anu i vesele stihove, boravak u vrtiću više nije problem i lako je zabaviti cijelu grupu.

U vrtiću mala Ana uči mnoge stvari: vezati cipele, spremati stvari, ponašati se za stolom. U vrtiću se igra i uči, ima mnogo zabave i pjesme, igara, crtanja i druženja. Tete su uvijek uz djecu, najvažnije je na svijetu prijateljstvo i nešto što mala Ana već zna.

polazak u vrtić

Mi ćemo dvama malim budućim vrtićancima pokušati olakšati polazak u vrtić pa vam u suradnji s Nakladom Nika darujemo dva primjerka ove slikovnice. Kako biste ih osvojili lajkajte naš post i napišite nam kako ste vi mališanu umanjili strah i nervozu zbog vrtića. 

polazak u vrtić

Komentare možete ostavljati i na portalu, a dobitnika objavljujemo 26. kolovoza 2020. na portalu. 

foto: Dječja posla

2 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.