Novosti i događanja

Odvajati je lako: edukativno -zabavni program za djecu i roditelje na Zrinjevcu

Projektom “Odvajati je lako” svi dječji vrtići dobit će nove spremnike za odvajanje otpada u obliku životinja

“Plavi dupin papir moli, Zelen žabac staklo voli, A smeđeg medu najviše veseli Kada mu se biootpad udijeli! Zgogosi znaju kako! Odvajati je lako”.

Ovo je pjesmica koja Dječji vrtići uskoro će dobiti nove spremnike za odvajanje otpada u obliku životinja kako bi djeca već u najmlađoj dobi učila o važnosti recikliranja. U petak 12. travnja od 10 sati na Zrinjevcu će se održati edukativno-zabavni program za djecu i roditelje u sklopu kojeg će biti predstavljeni novi spremnici za odvajanje otpada.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je da samo kao društvo, ulaskom Hrvatske u EU, pristali na pravila, ali da je Grad Zagreb daleko prije 2013. počeo s pozitivnim trendovima u zbrinjavanju otpada. 

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić naglasila je da je cilj projekta da se polaznike škola i vrtića od najranije dobi uče odgovornom ponašanju prema prirodi.

– Znamo da je promjena navika i ponašanja dugotrajan proces, stoga vjerujemo da su najbolje edukacije u najranijoj dobi, kad su djeca otvorena i radoznala – kazala je Majić.

Iz Grada su kazali da vjeruju kako će posebno dizajnirani spremnici u obliku životinja, vodeći se najznačajnijim osobinama djetinjstva – radoznalost i igra – odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima pomoći u razvijanju ekološke svijesti i edukacije o gospodarenju otpadom. 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.