Istaknute teme Učenje i rekreacija

Održite djecu aktivnom i u zatvorenom prostoru

u zatvorenom

U zatvorenom prostoru može lako postati monotono – ne zaboravite dignuti djecu na noge

Možda vam se čini da djeca nikako ne mogu potrošiti dovoljno energije u zatvorenom prostoru i izmoriti se kako treba. Da, ima nešto u svježem zraku i aktivnostima na otvorenom. No, uz nekoliko zabavnih igara možete ih i kod kuće držati aktivnima. To je vrlo važno za njihov fizički ali i emocionalni razvoj.

Istraživanja pokazuju da predškolcima treba oko 180 minuta fizičke aktivnosti dnevno, dok djeci od sedam do 17 godina to se vrijeme skraćuje na oko 60 minuta umjerene fizičke aktivnosti.

Evo nekih od omiljenih roditeljskih aktivnosti u zatvorenom:

Smrznuti ples

Pustite omiljene pjesme i zaplešite. Kada muzika stane svi moraju ostati zamrznuti u nekom položaju. Nakon par pjesama svi će već osjećati potrebu da sjednu.

Naučite plesati

Zahavljujući Youtubeu sada svi mogu naučiti neke zanimljive plesne pokrete. Pokušajte se s klincima usavršiti u popularnom moonwalku Michaela Jacksona.

Balon – odbojka

Zavežite komad konopca ili nešto slično između dvije stolice što će predstavljati odbojkašku mrežu. Umjesto lopte napušite balon i bacite se na igru.

Čitaj i trči

Čitanje svi povezujemo s odlaskom na spavanje, ali čitanje možete tijekom dana pretvoriti i u živahniju aktivnost. Na primjer, dogovorite se da svaki put kada u slikovnici pročitate riječ medvjedić (ako je slikovnica o medvjediću), dijete ili djeca moraju otrčati do kuhinje i natrag.

Hula hop

Ako imate hula hop, pravo je vrijeme da se svi malo zavrtite. Razmaknite namještaj i napravite hula natjecanje. Tko će dulje da ga vrti oko struka? Razgibat ćete s ekao profesionalci.

Labirint

Uz pomoć konopca ili ljepljive trake napravite labirint u hodniku ili nekoj drugoj prostoriji. Razvežite konopac u svim smjerovima kako bi se djeca mogla provlačiti, skakati i puzati ispod njega.

Spretni prstići

Napunite jednu veću posudu toplom vodom i stavite u nju pikule ili neke druge sitne predmete, na primjer igračke iz kinder jaja. Djetetov zadatak je da predmete izvuče iz posude ali isključivo uz pomoć nožnih prstiju. Predmete moraju premjestiti u susjednu, suhu posudu. Ako imate više djece, organizirajte natjecanje, a ako je dijete jedinac, možete se i vi uključiti.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.