Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Odlučila rođakinji za rođenje djeteta sašiti dekicu, nju razljutio “home made” poklon

rođenje djeteta

Je li za rođenje djeteta primjereno izraditi nešto kod kuće?

Što pokloniti nekome tko očekuje drugo dijete? Je li uopće primjereno organizirati darivanje broj 2, kada su se obitelj i prijatelji već jednom istrošili, a buduća mama možda ima već sve potrebno?

Upravo ta dvojba nedavno je zadobila svoje mjesto na Redditu jer je izazvala svađu među dvjema rođakinjama. Beth, buduća majka drugog djeteta organizirala je darivanje te je svim uzvanicima poslala listu željenih stvari.

Njezina rođakinja, koja je i otvorila raspravu na Redditu, odlučila je ne sudjelovati u cijeloj stvari jer na popisu su bile, tvrdi preskupe i nepotrebne gluposti.

-Mislim da je pomalo pretjerano da je najjeftinija stvar na popisu plišani zec koji stoj i25 dolara. Zatim, tu je i cijeli niz drugih stvari koje smatram da nije primjereno tražiti od gostiju. Krema za bradavice. Pelene za rodilje. Pidžama. al ine za bebu, nego za mamu…

Za prvo dijete rođakinja joj je sašila personaliziranu plišanu dekicu, koju je Bethino dijete uvijek vuklo za sobom. Buudući da je studentica i da ne raspolaže velikim budžetom, odlučila je i za drugo dijete napraviti isto: personaliziranu deku na temu dječje sobe – šumski prizori.

-To je po meni odličan poklon. Nešto što ne možeš dobiti nigdje drugdje. Uto, uvijek koristim najkvalitetnije materijal. Puno puta sam poklanjala dekice i nikada nisam imala nikakvih pritužbi – obrazložila je svoju odluku Bethina rođakinja.

Poslala je Beth poruku da joj to javi, a odgovor koji joj je stigao u manje od minute, ostavio ju je bez teksta.

-Beth mi je napisala da ne prihvaća dekicu. Da izaberem nešto s popisa ili da joj kupim poklon bon u jednoj trgovini od najmanje 100 dolara. Upitala sam je ima li nekih problema s dekicom koj usam već ranije šivala. Odgovor mi je došao kao šamar. Beth je rekla da izgleda jeftino i neukusno jer je napravljena kod kuće. Da ju je sram što je dobila nešto što nema niti etiketu – napisala je uvrijeđena rođakinja.

Odgovorila je Beth da neće niti doći na njezino darivanje djeteta i tu je nastala šutnja između dvije rođakinje. Beth se prva javila i napisala da prihvaća dekicu. No, mlađa rođakinja je svejedno odlučila ignorirati darivanje. Zbog toga su joj, kaže, svi rođaci “za vratom” i osuđuju je.

-Tko je u pravu, ona ili ja – upitala je.

Odgovori su je iznenadili, jer suprotno očekivanjima, nisu svi stali na njezinu stranu. Iako su mnogi smatrali Beth razmaženom osobom koja voli preskupe stvari, drugi su je podržali.

-Mislim da lažeš. Napisala si da je najjeftinija stvar na popisu zec, a krema za bradavice stoji nekih 10 dolara. To baš i nije skupo.

-Neki ljudi ne vole da se kupuju stvari koje im nisu potrebne i gomilaju ono što drugi smatraju da im treba. Zato su ti popisi za darivanje izvrsna stvar.

-Nevjerojatno je koliko su majke zanemarene na tim darivanjima, i logično je da traže neke stvari za sebe. Žena nije tražila ništa preskupo ili pretjerano. Pelene za rodilje.. I zato ju treba osuđivati? Sve to je potrebno Ja sam na primjer na svom darivanju dobila 50 dekica….svi žele kupiti nešto slatko, nitko ne misli što je potrebno i što će u stvari biti upotrebljeno – samo su neki od komentara koji brane buduću mamu.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.