Novosti i događanja

Odgajate li dobro svoje dijete? Provjerite jer su vaši postupci važni za djetetov uspjeh u životu

Prijaviti se još možete na konferenciju na kojoj će govoriti čuveni europski i domaći stručnjaci


Odnos s djetetom u prvim godinama života važan je temelj za njegov kasniji uspjeh u životu. Jesu li vaše odgojne vještine i kompetencije u skladu s potrebama djece suvremenog doba?

Na konferenciji “Mliječni zub – odgajati znanjem i srcem” cijenjeni europski i domaći stručnjaci prenijet će najnovija saznanja iz pedagogije, psihologije i komunikologije. Tema će biti kako učinkovito komunicirati s djecom rane i predškolske dobi, te podržavajući njihov intelektualni i emotivni razvoj, postati uspješniji odgojitelji i roditelji.

U Kongresnom centru Forum Zagreb, 9 i 10 ožujka o ovim temema govorit će slavni danski pedagog Jesper Juul, danska psihologinja i autorica popularnih naslova Danski odgoj djece i Igranje na danski način Iben Sandahl i autor NTC sustava učenja dr. Ranko Rajović.

Jusper Juul inače je govornik i autor brojnih knjiga, od kojih je najpoznatija svjetski bestseller Vaše kompetentno dijete. Ranko Rajović trenutno vodeća regionalna zvijezda i traženi predavač na temu odgoja i poticanja ranog razvoja dječje inteligencije.

U sklopu konferencije autorica Iben Sandahl osobno će promovirati hrvatsko izdanje svoje knjige Danski odgoj djece, u izdanju Egmonta. Prijaviti se možete ovdje.

– Roditeljstvo je jedna od najljepših, ali i najizazovnijih uloga u životu, za koju ne postoji škola. Odgajajući i vodeći svoju djecu, i sami iznova učimo o sebi. Na tom putu često dolazi do nerazumijevanja, stoga smo pozvali neke od vodećih stručnjaka kako bi svatko za sebe pronašao osobni način komunikacije s vlastitim djetetom – izjavila je Daniela Kos, organizatorica konferencije.

Odnos s djetetom u prvim godinama života važan je temelj za njegov kasniji uspjeh u životu, a prva konferencija Mliječni zub – odgajati znanjem i srcem u fokus stavlja odgoj djece rane i predškolske dobi.

Više od 20 govornika kroz brojna predavanja, radionice i okrugle stolove upoznat će publiku s najnovijim spoznajama iz pedagogije, psihologije i komunikologije o tome kako učinkovito komunicirati s djecom podržavajući njihov intelektualni i emotivni razvoj te postati uspješniji odgojitelji i roditelji.

Konferencija se održava pod stručnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a službena voda konferencije je Jana „Voda s porukom“.

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.