Istaknute teme Za roditelje

“Odbjegli” tata traži promjenu djetetova imena jer mu se ne sviđa

djetetova imena

Tata traži promjenu djetetova imena jer je “ružno i zastarjelo”

Trebali su biti sretna obitelj, njih dvoje živjelo je zajedno i planiralo brak. No, onda je ona zatrudnjela, a on se uspaničio i dao petama vjetra.

Buduća mama tražila ga je i zvala narednih 10 mjeseci – bezuspješno. U međuvremenu je rodila djevojčicu i dala joj ime Elizabeth Laura Smith. Elizabeth po najdražem liku iz crtića, a Laura po njezinoj baki. Bila je sretna, samohrana majka dok se otac djevojčice u jednom trenutku odlučio vratiti u njihove živote kada je dijete bilo staro već pet mjeseci.

Odlučio se uključiti u njihove živote, zainteresiran je za dijeljenje skrbništva, posjećivanje djevojčice i brigu o njoj, ali samo ako joj majka – promijeni ime.

-Ime Elizabeth smatra ružnim i zastarjelim i kaže da nije fer što sam samo ja imala priliku sudjelovati u izboru imena – požalila se mama na Redditu.

Kada mu je spočitnula da ga je bezuspješno tražila 10 mjeseci, opravdao se da “nije točno znao” koliko je ona trudna kada je otišao, a onda je zaključio da se dijete do sada moralo već roditi. I – eto ga!

Njegov prijedlog imena je Mary, po majci koja je nedavno preminula. Što se tiče Elizabeth i Laure, predložio je da jedno od ta dva imena bude djetetovo srednje ime.

-Ne sviđa mi se ime Mary, niti samo, niti u kombinaciji s Elizabeth i Laurom. A nisam voljela ni njegovu majku – komentirala je mama ne znajući što da radi.

Svi su se složili da otac nje u pravu i da ovdje nije stvar kompromisa.

-On je jednostavno propustio šansu svojim izbivanjem i nema pravo to nadoknaditi – komentirala je jedna forumašica, s čime su se složili i ostali.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.