Novosti i događanja

Od sutra na Sljeme žičarom – sva djeca do 15 godina vozit će se besplatno

Od sutra se na Sljeme može novom žičarom. Bit će otvorena od 9 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18 sati. Sva djeca do 15 godina imaju pravo na besplatnu vožnju, baš kao i sve osobe s invaliditetom koje imaju pravo na besplatan prijevoz. U tih prvih mjesec dana cijene vožnje bit će 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu, odnosno 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna povratna karta za mlade od 15 do 24 godina i starije od 65 godina. Putovanje do vrha Sljemena traje oko 22 minute.

Prvih mjesec dana cijene vožnje bit će 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu

Žičara Sljeme ima svoju zasebnu internetsku stranicu gdje se nalaze svi podaci. Gondole su opremljene modernim WiFi uređajem, te nosačima za bicikle i skije. Plaćanje će biti moguće gotovinom i karticama. 

Ispred zagrebačke Žičare Sljeme postavljena je penjalica – veliki i mali medvjed. Dok nestrpljivo čekaju otvorenje roditelji sa malom djecom uživaju u postavljenoj atrakciji ispred samog ulaza.

U samom objektu također je postavljena veća penjalica koja će poslužiti sportašima i rekreativcima za jačanje ruku i uživanje u adrenalinu dok čekaju svoj red na ulaz u gondolu.

Rekli su nam još malo i otvorenje je tu! Postavljeni su aparati za kupovinu ulaznica koji će sigurno pomoći građanima kojima se ne čeka u klasičnom redu.

Nakon jednomjesečnog razdoblja, uslijedit će kratkotrajni prekid rada žičare od desetak dana kada će se obavljati dodatni radovi na smanjenju buke. Nakon obavljenih radova, žičara će početi s redovnim radom te će cijene karata biti podijeljene u tri kategorije.

Prva kategorija i najniža cijena bit će za osobe koji imaju mjesečni ili godišnji kupon ZET-a i te će cijene biti identične kao i u promotivnom razdoblju. Odrasli će, dakle, plaćati 30 kuna za kartu u jednom smjer i 50 kuna za povratnu kartu. Mladi od 15 do 24 godine te stariji od 65 godina plaćat će kartu u jednom smjeru 20 kuna, a povratnu kartu 30 kuna. Za djecu mlađu od 15 godina i osobe s invaliditetom koji ostvaruju pravo na besplatni prijevoz vozilima ZET-a vožnja žičarom je besplatna.

Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane koji nemaju ZET-ov pretplatni kupon. Cijena za odrasle bit će 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu. Za mlade od 15 do 24 godine, kao i starije od 65 godina cijena karte će biti 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu. Za djecu mlađu od 15 godina te osobe s invaliditetom koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz vozilima ZET-a, vožnja žičarom će i dalje ostati besplatna.

Treća kategorija se odnosi na osobe koje nisu iz Zagreba i nemaju ZET-ov pretplatni kupon.
Odrasli će plaćati 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu, mladi od 15 do 24 godine i stariji od 65 godina plaćat će 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, dok će za djecu mlađu od 15 godina i osobe s invaliditetom cijena biti 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu.

Karte će se kupovati preko naplatnih uređaja. Online kupnja karte za Žičaru Zagreb neće biti omogućene u prvoj fazi.

Inače, kapacitet žičare je 1000 putnika na sat koji se prevoze u 84 kabine sa po 10 sjedećih mjesta.

Foto: ZET

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.