Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Od danas zaključana sva školska igrališta i parkovi za djecu!

Sva dječja igrališta u Gradu Zagrebu, uključujući vrtićka i školska igrališta i dvorišta od danas su zatvorena za upotrebu s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom. Vijest su objavili iz Ureda za obrazovanje Grada Zagreba pozivajući se na preporuku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Odluku da se zatvaraju parkovi za djecu donio je Stožer civilne zaštite radi prevencije širenja zaraze koronavirusom

Na isti način postupit će i u drugim gradovima i općinama. Igrališta koja se ne mogu zaključati bit će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na sva će se igrališta postaviti i ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja.

Ova odluka bila je za očekivati jer ju je najavio i sam premijer Andrej Plenković zbog masovnog okupljanja djece u njima. Podsjetimo, prije tri dana prenijeli smo tekst američkih znanstvenika koji su dokazali da se koronavirus zadržava na svim površinama pa tako i na dječjim spravama, od plastičnih i željeznih do aluminijskih i drvenih.

Cijeli tekst o tomu što su američki znanstvenici utvrdili zadržava li se i koliko dugo koronavirus na dječjim spravama pročitajte u nastavku, a s djecom umjesto u parkove ostanite doma, odaberite šetnju u šumi ili negdje gdje nema drugih ljudi, odaberite vožnju biciklima i romobila i slično, zaigrajte nogomet…

Jesu li dječja igrališta sigurna od koronavirusa?

Foto: Dječjaposla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.