Novosti i događanja

Od danas ponovno možete s klincima u Zoološki vrt

Zoološki vrt

Zoološki vrt grada Zagreba danas se otvara za posjetitelje. Rad Vrta prilagođen je aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa, a za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani će u Vrt moći ući do 18.30.

Nije dopušten ulazak u unutarnje paviljone, a zatvoren je i Dječji zoo

Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja će raditi do daljnjega. Naime, na taj se način nadzire broj posjetitelja. U Vrtu istodobno može biti najviše 400 posjetitelja.

Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.

Posjetitelji se neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili. Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge tzv. „walk in“ nastambe.

Sve životinje posjetitelji će moći promatrati sa šetnica. Preporučuje im se da izbjegavaju dodirivanje stakala i ograda. Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo. Na ulazu te svim objektima stavljene su dodatne oznake uz odgovarajuća objašnjenja i upute.

Kako bi Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima ponovo otvorio svoja vrata u što ljepšem izdanju, u tijeku je dodatno uređenje nastambi životinja te okolne hortikulture. Suvenirnica Baobab i restoran Kod morskog lava ne rade do daljnjega, a o njihovu će otvorenju građani biti naknadno obaviješteni.

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.