Istaknute teme Za roditelje

Obitelj omražena u susjedstvu jer se njihova djeca kupaju u bazenu u kojem se dijete utopilo

u bazenu

Tragedija u bazenu obilježila je život cijelog susjedstva

Znate li kako je to kupiti kuću iz snova, koju si u stvari ne bi mogli nikada priuštiti da niste naletjeli na zaista idealnu priliku u oglasniku? Kuća s bazenom u jednom manjem američkom gradu prodavala se za vrlo nisku cijenu, a obitelj koja se “zapalila za nju” uskoro je saznala i zašto.

Na vrtnoj zabavi godinu ranije u bazenu se utopilo susjedovo dijete. Obitelj u čijem se bazenu to dogodio, nije se mogla nositi sa svime te su odselili.

-Grozna je to tragedija, ali mi si u ni kojem slučaju ne bismo mogli priuštiti našu kuću iz snova da se nije prodavala po toj cijeni. Svako od naše djece napokon ima svoju sobu, a bazen je plus o kojem smo uvijek sanjali. Znali smo što se dogodilo u kući. No, suprug i ja smo se dogovorili da je ipak kupimo – objasnila je mama obitelji koja se odlučila doseliti.

Po dolasku su zatekli prazan bazen, no kako i nije bila sezona kupanja, nisu se tada na njega previše obazirali. No, vrijeme je uskoro zatoplilo i odlučili su ga napuniti i prepustiti se uživanju i vodenom osvježenju.

Poslijepodne uživanja, uskoro je zamijenila gorčina. Susjedi utopljenog djeteta, koji dijele ogradu s novom obitelji, suočili su ih s činjenicom da su čuli za njih traumatične zvukove uživanja na bazenu.

-Rekli su mom suprugu da je strašno što uopće dozvoljavamo djeci da se zabavljaju u bazenu u kojem se dogodila tako strašna tragedija. Počeli su nas ogovarati po susjedstvu i uskoro su nas svi osuđivali. Savjetovali su nam da se ili riješimo bazena ili da gatrajno ispraznimo – požalila se mama.

Njezina obitelj, dodala je, zaista uživa u bazenu, a od susjeda ih dijeli gusta ograda kroz koju se ništa ne može vidjeti, a vrata u dvorište su zaključana tako da niti jedno dijete ne može slučajno “dolutati” i ući. Ipak, uz sve pritiske počeli su razmišljati i da se riješe voljenog bazena.

Što napraviti, upitala je na Redditu, gdje su uslijedili brojni komentari podrške.

-Shvaćam njihovu uzrujanost, ali smiješno je očekivati da se taj bazen više nikada neće koristiti.

-Ako ne mogu podnijeti da netko koristi bazen, možda bi oni trebali odseliti iz naselja za koje ih vežu tolike bolne uspomene.

-Možda biste se mogli nekako dogovoriti, pronaći zajednički jezik. ali na kraju dana, to je ipak vaše dvorite i vaša je stvari što ćete raditi u njemu – glasili su neki od odgovora.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.