Istaknute teme Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Novi sadržaji stižu na Bundek – ponešto za sve generacije

na Bundek

Ako rado idete na Bundek, možda će vas zanimati da će se ponuda sadržaja tamo uskoro širiti


Omiljeno izletište Zagrepčana, Bundek, trebao bi dobiti još mnoštvo sadržaja za sve generacije. Naime, Grad će uskoro raspisati natječaj na kojem će se tražiti najbolje idejno rješenje koje bi na popularno jezero smjestilo baseball igralište, adrenalinski i skate park, dječje igralište te automodelarski centar.

Svi ovi sadržaji naći će se na istočnoj strani Bundeka prema Mostu slobode. Tamo se trenutno nalazi prazna parkovna površina uz nešto drveća.

Baseball igralište bit će namijenjeno svim posjetiteljima parka, rekreativcima ili profesionalcima. Uz njega, bit će uređene i pripadajuće svlačionice, toaleti i prostorije za društveno okupljanje.

Adrenalinski park bit će izgrađen od stupova različitih visina, međusobno povezanih čeličnim sajlama. Ovaj sadržaj mogao bit posebno razveseliti mlađe generacije koje će uživati u penjanju i savladavanju prepreka koje će ih dijeliti od cilja.

Za brojne zagrebačke skatere, rolere i bicikliste sigurno je najljepša vijest novi skate park. On bi se trebao prostirati na površini od nemalih 3000 četvornih metara. Bit će pravokutnog oblika, a nudit će raznovrsne  elemente za skokove i akrobacije. Elementi će biti strateški raspoređeni po polignonu, kako bi biciklistima pružili najbolji mogući doživljaj.

Svoj prostor dobit će i automodelari čiji bi se dugoočekivani centar trebao smjestiti upravo na Bundeku. Tako je za njih u planu gradnja glavne piste dužine 350 i širine pet metara te zemljane piste od 400 metara. Tu je i natkriveni ali i otvoreni prostor sa stolovima za prihvat barem 100 natjecatelja. Automodelarski centar obuhvaćat će i vozačku bina za natjecateljsko upravljanje, dužine 16 metara i visine tri metra.

Mislilo se doista na sve potrebe, pa će prostor od 150 kvadrata s kantinom dobit Savez te Škola automodelarstva koji se trenutno u neodgovarajućim prostorima.

Brojni novi sadržaji za djecu

Osim nabrojanog, gradit će se i drugi sadržaj, prvenstveno namijenjeni djeci.

Tako Grad planira tamo smjestiti i veliko dječje igralište s opremom za razne dobne uzraste. Uz njega, i igralište za djecu s posebnim potrebama kao i sjenice za dječje igraonice. Bit će tu, kaže plan, i biciklistički poligon za djecu te mini skate park za najmlađe.

– U cilju odmora i edukacije, prostor budućeg Parka Racinjak bit će obogaćen šetnicama uz koje će biti posađeno cvijeće, grmovi i drveće te odmorišta, sjenice, paviljoni, rasvjeta i drugi nužni sadržaji – pojasnili su iz Grada.

foto: Dječja posla

Komentirajte