Djeca s teškoćama u razvoju Istaknute teme

“Norin prvi korak”- i najmanjom donacijom pomažete djevojčici da napokon prohoda

Humanitarna akcija “Norin prvi korak” traje do 14. kolovoza, a cilj još uvijek nije ostvaren pa roditelji mole za pomoć


“Norin prvi korak” naziv je humanitarne akcije za rehabilitaciju petogodišnje djevojčice Nore iz Zagreba na skupom lokomatu u poliklinici Glavić. Obitelj je humanitarnu akciju pokrenula 15. svibnja i ona će trajati do 14. kolovoza, a kako cilj još nije postignut, ponovno pozivamo sugrađane da svojim uplatama pomognu Nori da jednoga dana samostalno zakorači u život.

– Svi vi koji je osobno poznate znate koja je njena najveća želja Biti kao i sva ostala djeca. Želi se igrati loptom, želi sama hodati, želi se sama penjati i spuštati toboganom – kazala je njezina mama Martina Bijonda.

Pojasnila je da Nora ima spastičnu cerebralnu paralizu te joj je utvrđena stopostotna invalidnost donjih ekstremiteta. Od petog mjeseca života ide na vježbe i terapije na Goljak. Uz to dvaput tjedno ide na Feldenkrais metodu somatskog učenja i jednom tjedno na plivanje po Halliwick konceptu. Kako je pokrenuta akcija čiji je cilj bilo prikupiti za početnu fazu 10 tisuća eura, roditelji su započeli i s vježbama na lokomatu koje su već dale prve rezultate.

Cilj je da se djevojčica za početak uspije sama posjesti, a u konačnici da samostalno stoji na nogama i hoda.

Iako su oboje roditelja zaposleni, doduše mama Martina trenutno je još na produljenom porodiljnom zbog njege djeteta, to je za roditelje prevelik izdatak. Stoga su otvorili račun i pokrenuli humanitarnu akciju za skupljanje novčanih sredstava, a svi koji žele pomoći mogu uplatom na račun HR9723600003511959769.

Akcija je prema proceduri odobrena od Ureda državne uprave u Gradu Zagrebu.

foto: Facebook/Privatni album 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.