Novosti i događanja

Niži računi za vrtiće, produženi školski boravak i prehranu učenika

Iz zagrebačkog Ureda za obrazovanje obaviještavaju roditelje da će se zbog obustave rada dječjih vrtića i osnovnih škola mijenjati i cijena koju će roditelji plaćati za redovne troškove.

Računi za vrtiće zbog privremenog zatvaranja u Zagrebu će biti niži no slično se očekuje u cijeloj zemlji

Tako neće morati plaćati punu participaciju u cijeni vrtića kao ni programe produženog boravka u osnovnim školama.

-Iznos plaćanja umanjit će se za one dane koje djeca neće provesti u vrtiću, odnosno školi. Ista odredba vrijedi i za plaćanje školske prehrane – kazali su iz Ureda.

Iako je obavijest došla iz zagrebačkog Ureda, za očekivati je da će slične upute roditeljima dati i drugi vrtići i škole ili se obavijesti već nalaze na web stranicama pa ih pratite ili ih kontaktirajte početkom sljedećeg mjeseca kada bi trebali doći na naplatu. Ako situacija potraje, za očekivati je da će se i računi slati digitalnim putem kako roditelji ne b trebali dolaziti u škole i vrtiće.

Inače, roditelji koji nemaju mogućnost da budu uz svoju djecu ili ih nemaju komu ostaviti na čuvajnje mogu djecu dovesti u svoje odgojno obrazovne ustanove gdje će se o njima brinuti nastavnici i vrtićki odgojitelji koji su unatoč mjerama dužni dolaziti na posao.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.