Novosti i događanja

Naučite sve o kazališnoj iluziji i pogledajte predstavu Postolar i vrag u kazalištu Trešnja

kazališnoj iluziji

O kazališnoj iluziji naučite sve  kroz program “U kazalištu o kazalištu”


Svi oni koje zanimaju odgovori na pitanja poput: Kako glumci nestaju sa scene, a kako lete? Kako se stvaraju specijalni efekti u kazalištu ili tko je zaslužan da sve odlično funkcionira?, obradovat će se posebnom programu kazališta Trešnja, U kazalištu o kazalištu.

U obilasku Trešnje, uz stručno vodstvo, posjetitelji će moći zaviriti u prostorije koje inače nisu dostupne javnosti, naučiti o procesu stvaranja kazališnih predstava te upoznati tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija. Neki od njih će imati priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca.

Program je na rasporedu u subotu, 20. listopada u 17 sati, a cijena ulaznice je 30,00 kuna. Obilazak traje gotovo dva sata, a preporučena dob je od devet godina naviše.

„Ide vrijeme, dođe rok…“

Poznata Šenoina povjestica, Postolar i vrag, nastala prema motivima narodne bajke, može se pogledati u istoimenoj predstavi u Kazalištu Trešnja u nedjelju, 21. listopada u 11 sati.

„Na Šenoinu štivu odgojene su brojne generacije, naučene mnoge lekcije o ljepoti i dobru, vjeri i nadi, prijateljstvu i slozi, ljubavi za svoj narod, njegovu zemlju i jezik.“ (Vinko Brešić)

Redateljica Saša Broz poznatu je priču smjestila u današnje vrijeme bešćutnog konzumerizma. Ljudi rade više, kako bi imali više, kako bi mogli trošiti više. I tako u krug, iz dana u dan. U vrijeme kada se sreća traži u posjedovanju stvari, Šenoin antologijski stih kao da nas sve opominje: Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga, skok na skok

U arhetipsku priču o dobru i zlu ugrađeni su i komični elementi koji proizlaze iz sukoba onoga što mislimo da nam treba i onoga što nam doista treba. Autorski songovi Borne Šercara zasigurno će približiti taj lektirni naslov vašim školarcima te ih potaknuti na čitanje i promišljanje Šenoinog vrijednog književnog djela. Predstava je namijenjena djeci i mladima starijima od sedam godina.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.