Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Nakon što joj se dijete zaglavilo upaljenoj perilici rublja, mama upozorava da razmislimo o zaštiti

perilici rublja

Dijete u perilici rublja srećom nije teže ozlijeđeno, no ishod je mogao biti puno gori


Lindsey McIver i njezin muž odlučili su uložiti u svoju praonicu rublja te su nabavili novu, modernu perilicu. No, oduševljenje posljednjim čudom tehnike nije dugo trajalo. Istog jutra kada je perilica instalirana, još prije nego su je stigli prvi put upotrijebiti, njihovo trogodišnje dijete našlo se zaglavljen unutra. I to dok je perilica radila!

Lindsey i supruga tog je jutra probudi njihov četverogodišnji sin, objašnjavajući im nešto što nisu nikako razumjeli. Potom su napokon shvatili da se njihova trogodišnja kći Khloe nalazi unutar upaljene perilice.

Srećom, Khloe je iz cijele situacije izašla neozlijeđena, ali Lindsey si nikako ne može oprostiti taj “majčinski propust”. Odlučila je upozoriti ostale roditelje, kako se i njima ne bi dogodila ista stvar. Odnosno perilica puna prljavog rublja i znatiželjno dijete koje vas ne želi poslušati koliko god ga upozoravali da se napravi ne primiče i da perilica nije igračka.

Kada je uznevjerena majka stigla u podrum, perilica se već tresla i punila vodom ,a unutar nje vidjela je zaključanu kćerkicu kojoj je po izrazu lica vidjela da vrišti, ali ju nije mogla čuti. Bračni par je uspio zaustaviti perilicu i otključati vrata prije nego se nešto ozbiljnije dogodilo. Khloe je prošla samo s nekoliko čvoruga na glavi i mokrom odjećom.

Lindsey si ne može oprostiti ovaj događaj te krivi sebe te želi upozoriti sve koji imaju malu djecu i perilicu s prednjim vratima za punjenje da ne misle da se tako nešto njima nikad ne može dogoditi i da budu jako oprezni.

– Objavila sam ovo javno jer sam željela istaknuti da sam ja prva koja nije vjerovala da se ovako nešto može dogoditi. Uslikala sam ovu sliku nakon što smo poduzeli mjere opreza i stavili sigurnosni zatvarač na vrata perilice. Također, našli smo da i u samim postavkama perilice postoji zaštita za djecu i koja onemogućava pokretanje perilice, no ne zaključava vrata. Problem je u tome što perilicu nismo uopće stigli upaliti, pa se nismo niti bavili postavkama – istaknula je Lindsey, koja poručuje svima koji imaju djecu ili kome unuci dolaze u posjet, da osiguraju svoje perilice. A ovdje je i slika njezine perilice sa zaštitom za vrata:

perilica rublja

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.