Istaknute teme Odgoj

Nakon “helikopter” roditelja pojavio se novi trend: opasni roditelji kosilice

roditelji kosilice

Roditelji kosilice ose sve probleme ispred svoje djece


Sigurno ste već upoznati s terminom helikopter roditelja i tipa roditeljstva. To su previše zaštitnički nastrojeni roditelji koji se poput helikoptera uvijek šire iznad svoje djece i bdiju nad njima, njihovim odlukama i postupcima, često i kada to ne bi trebali, a njihovu se djecu proziva da su razmažena te uvjerena kako su povlaštena i imaju pravo na sve.

No, kako djeca rastu i trendovi s mijenjaju, pojavio se i jedan novi tip roditelja, a šuška se da bi mogli unijeti više nevolja i pomutnje nego bilo koji do sad. Radi se o roditeljima kosilicama, a njihov način odgoja i ponašanja negativno utječe na njihovu djecu.

Kao i vrtlarski alat po kojem su nazvani, ovi roditelji doslovno srežu svaku nepriliku i zapreku koja bi se njihovom djetetu mogla naći na putu. Jedan anonimni učitelj napisao je kako će takvi roditelji “Poduzeti apsolutno sve što je potrebno ako se njihovo dijete ne bi suočilo s nekom preprekom, nevoljom ili neuspjehom”.

U postu koji je smjesta postao viralan, srednjoškolski je učitelj podijelio i anegdotu o roditelju koji je taj dan donio nešto u školu svom djetetu. Učitelj je pretpostavi oda se radi o inhalatoru ili novcu, ali radilo se o određenoj marki flaširane vode.

– Taj roditelji je pozdravio i ispričao se što smeta. Bio je u odijelu i očito je išao na posao. Kazao je da mu je Remy stalno slala poruke da treba svoju bocu vode. On ju je upitao zar nemaju vode u školi, no tada je ipak zaključio da ju Remy želi popiti iz svoje boce, pa je zato navratio da ju donese – napisao je na portalu WeAreTeachers.

Učitelj je još prokomentirao kako “odgajanje djece koja se ne suočavaju s nikakvim problemima toj djeci ne čini uslugu niti će ih usrećiti na bilo koji drugi način. “

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.