Čitaonica Istaknute teme

Najpoznatija djela klasične glazbe i Najljepši baleti – glazbeni užitak za svakoga

najpoznatija djela klasične glazbe

Najpoznatija djela klasične glazbe i Najljepši baleti uz slike i tekst oduševit će vas zvučnim zapisima

Rijetko kada će vam u ruke doći nešto tako lijepo i profinjeno kao što su “Najpoznatija djela klasične glazbe” i “Najljepši baleti” iz Znanja. Radi se o bogatim slikovnicama s trodimenzionalnim ilustracijama kroz koje je na poseban način dočaran čaroban svijet klasične glazbe i baletne umjetnosti.

No, ono što će očarati svakog ljubitelja dobre slikovnice je zvuk – svaka stranica ima drugi zvučni zapis pa tako osim u čitanju, vi i najmlađi članovi obitelj možete uživati i u zvukovima Mozarta, Vivaldija, Brahmsa ili pak u baletima Labuđe jezero, Orašar, Trnoružica…

Kroz Najpoznatija djela klasične glazbe djeca će se osim s glazbom, upoznati i sa svjetski poznatim skladateljima čiji su život i stvaranje opisani na svakoj stranici. Ali ne na dosadan način od kojeg će vaši maleni zaspati prije nego ste očekivali, već taman onako da nauče nešto novo i steknu osnovno glazbeno obrazovanje. Tekst je pak popraćen prizorima iz skladbi koje možete pregledati, pa sve zajedno izgleda kao prava mala kazališna predstava. Ugodno i oku i uhu.

A ako djecu i usnu uz “Na lijepom plavom Dunavu, možda se ipak nećete buniti, zar ne?

Na popisu Najljepših baleta našli su se osim gore spomenutih i Romeo i julija, Don Quijote i Coppelia. Ako ste mislili da vaša djeca možda nisu ljubitelji baleta, ova slikovnica svakako će vam promijeniti mišljenje.

Da je nas netko pitao što želimo pod bor, ove slikovnice svakako bi bile naš izbor broj 1 jer su posebne, bajkovite i idealne baš za ovo božićno doba kada svi volimo uživati u nečem klasičnom i lijepom.

Poklonite ih sebi, ali i drugima te uživajte u čarobnom svijetu klasične glazbe na način prilagođen djeci. Jer, nikada nisi premali za malo Mozarta ili Straussa, zar ne?

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.