Novosti i događanja

Najpopularnija društvena platforma među tinejdžerima je – Snapchat!

snapchat

Snapchat je iza sebe ostavio gigante poput TikToka i Instagrama

Instagram, Facebook i sve slične društvene mreže posljednjom su provedenom anketom zasjenjene od strane sve popularnijeg Snapchata. Tinejdžeri tvrde da im upravo Snapchat pruža sve ono što žele i što im treba za druženje, čavrljanje i zabavu.

Velike pak korporacije znaju koliko su tinejdžeri dobri potrošači i konzumenti, zato ne čudi činjenica da se stalno nadmeću za svakog korisnika i trude se ponuditi što više sadržaja.

U ovom istraživanju popularnosti sudjelovalo je oko 10 000 tinejdžera iz 44 zemlje, a njih 35 posto dalo je svoj glas Snapchatu. Samim time zarada ove tvrtke porasla je i na proljeće i na ljeto, prvo za 31, a potom i 34 posto.

Iza pobjednika kaskaju TikTok, sa 30 posto glasova, Instagram sa 22 posto te Facebook sa neobično malih 2 posto glasova.

A evo i nekoliko zanimljivosti. Prosječni aktivni korisnik Snapchata baci oko na svoju omiljenu aplikaciju oko 30 puta dnevno. No, iako je najomiljeniji, Snapchat nije i najčešće korištena aplikacija pa ta titula odlazi Instagramu.

Svi pak znamo da su društvene mreže plodno tlo za oglašavanje. Zato ne čudi podatak da je 2020. na oglašavanje putem popularnih društvenih mreža utrošeno oko 41.5 bilijuna dolara. Iako je Amazon još uvijek najpopularnija i najposjećenija e-commerce platforma, sve više kupovine počinje se odvijati upravo i preko društvenih mreža.

Sada samo ostaje za vidjeti koja će platforma odnijeti pobjedu tijekom slijedećeg istraživanja i hoće li Amazon nastaviti gubiti svoju kupce u korist društvenih platformi.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.