Istaknute teme Moda i oprema Zabava i zanimljivosti

Najotkačenija dječja igrališta na svijetu

Najotkačenija dječja igrališta plod su arhitektonske mašte i dosjetljivosti


Donosimo vam najotkačenija dječja igrališta na svijetu koja su svojim dizajnom i maštovitošću pomaknula granice dječje igre.

Nishi Rokugo Koen’ u Tokiju

najotkačenija dječja igrališta

Ovaj park poznatiji je kao “park guma” što je lako zaključiti zašto.Čitav je ispunjen gumama u svim kombinacijama postoje ljuljačke gume, mostovi, tuneli, tobogani, roboti, brda…Otprilike 3000 starih guma iskorišteno je za postavljanje igrališta koje je u potpunosti prekriveno pijeskom.

Tiong Bahru avanturistički park i igralište u Singapuru

najotkačenija dječja igrališta

Središte ovog igrališta veliki je vlak namijenjen za igru djeci od pet godina na više. Park je nastao 1967 godine te se svojim izgledom odlično uklopio u postojeću strukturu. Modernim detaljima samo je oplemenio već postojeći ambijent te je prava oaza zabave za tamošnje stanovnike.

Brumleby u Kopenhagenu

najotkačenija dječja igrališta

Igralište je konstruirala poznata danska arhitektonska tvrtka Monstrum koja je ovim parkom definitivno postigla uspjeh. Cilj parka odraziti je prirodu i izgled čitavog nekonvencionalnog susjedstva koje ga okružuje, kazali su njegovi tvorci. Opisuju ga kao “vrtoglavo ” igralište u kojem se djeca mogu verati po zidovima kuća, spuštati kroz prozor toboganom ili šetati pomostovima od užeta koji spajaju neobične kuće.

Gulliver park u Valenciji

najotkačenija dječja igrališta

Div Guliver iz Guliverovih putovanja poslužio je kao inspiracija za nastanak ovog nevjerojatnog parka kojeg u Valenciji dolaze posjetiti ljudi svih dobi. Po Guliverovom velikom tijelu skriveni su mnogi tobogani (čak se i po njegovo j kosi možete klizati) i stepenice, pa se mladi, ali ni stari ne mogu oduprijeti porivu da se popnu na ovu masivnu strukturu i uživaju u doživljaju.

Vodeni park – igralište u Tychyju – Poljskoj

najotkačenija dječja igrališta

Vodeno igralište u Tychyju pravi je raj tijekom ljetnih mjeseci za male i one malo veće. Igralište je otvoreno 2011 godine pokraj rijeke Gostynia, a okruženo je parkom i pješačkim stazama te se prilikom izgradnje pazilo da se ne uništava cjelokupan okoliš. Vodeni park u parku ima oblik broja osam, a u bazenu su postavljene i fontane s led lampama, tuševi i prskalice.

Mrežno igralište – Hakone (Japan)

najotkačenija dječja igrališta

Tezuka arhitekti uz pomoć drva i mreža uspjeli su projektirati igralište iz snova. Japanski umjetnik Toshiko Horiuchi Macadam istkao je pak vlastitim rukama mrežu inspiriranu dugom. Po njoj djeca mogu skakati, puzati ili se kotrljati.

Igralište mašte, New York

najotkačenija dječja igralištaOvo igralište djelo je arhitekta, ujedno i oca Davida Rockwella. Minimalistički je uređeno jer mu je cilj da djeca vlastitom maštom stvore puno više od pijeska, vode i seta velikih kocki. Tako se pruža bezbroj mogućnosti za slaganje, spajanje, nadograđivanje a sve to s dojmom da se igrate na plaži!

Dječji dvorac, Doylestown, Pennsylvania

najotkačenija dječja igrališta

Ovo igralište pravi je primjer kako funkcionira dobra zajednica. Izgradili su ga volonteri 1997 godine svojim rukama i sredstvima. Dvorac je obnovljen i nanovo otvoren 2013 godine te ugošćuje sve viteze i princeze u dobi od 5 do 12 godina.

Igralište Zorlu u Istanbulu

najotkačenija igrališta na svijetu

Na slici se vidi samo mali dio ogromnog modernog Zorlu igrališta koje je podjeljeno na više etapa od kojih svaka pruža drugačije iskustvo. Ideja arhitekata bila je omogućiti djeci da potpuno urone u svoj svijet mašte. Njihovu igru stimuliraju različiti oblici, boje koje potiču na kreiranje vlastite, neprekinute igre.

Komentirajte