Istaknute teme Učenje i rekreacija Zabava i zanimljivosti

Slikovnice o Božiću koje će vas “zagrijati” u najveselije doba godine

Blagdansko je vrijeme uvijek posebno, pogotovo kada ga provodite sa svojom djecom. Ponekad vam je možda teško objasniti cijelu bit Božića i svih običaja i tradicija koji nas okružuju.

Postoje mnogobrojne slikovnice o Božiću za djecu svih uzrasta, od Orašara do Maše i Božića

Zašto to ne biste napravili uz pomoć najljepših božićnih slikovnica?

Božićni snjegović

Ovo je predivna slikovnica Ele Peroci, koju će obožavati svako dijete. Nakon Božićnih blagdana jedan će snjegović od vate završiti odbačen s raskićenom Jelkom u podrumu zgrade. Bit će silno nesretan jer jedno malo dijete u stanu u kojem je s borom jednoj obitelji uveseljavao blagdane nije dobilo nikakav božićni dar. Kako usrećiti dijete, kako i njemu pokloniti dar koji će ga razveseliti?

Orašar

Orašar  je jedna od najpoznatijih i najljepših zimskih bajki na svijetu i teško je zamisliti Božić bez nje.

Orašara su mnoge generacije djece isprva upoznale u kazalištu, gledajući poznati balet Petra Iljiča Čajkovskog. Slavna božićna bajka sad je pronašla svoje mjesto i u koricama ove prekrasno oslikane slikovnice.

Findusov Božić

Pettson i Findus slavni su junaci seriju slikovnica nagrađivanoga švedskog pisca i ilustratora Svena Nordqvista, a ovog puta predstavljaju vam se u blagdanskom izdanju. Dan prije Badnjaka Pettson i njegov mačić Findus žure urediti kuću. Vesele se odlasku u šumu po božićno drvce i pripremi blagdanske večere.

No iznenada se dogodila nezgoda. Pettson se poskliznuo i ozlijedio nogu. Sada ne može otići u šumu po jelku niti u trgovinu po namirnice. Zar će blagdane provesti bez jelke i božićnih poslastica?! 

Snježna sestra

Bliži se Badnjak, dan kada Kristian slavi jedanaesti rođendan. To je za njega dosad uvijek bio najbolji dan u godini, ispunjen mirisom paprenjaka, mandarina i okićenoga božićnog drvca, pucketanjem vatre u kaminu i treperenjem svijeća na svečano urešenom blagdanskom stolu. Sve su to stvari koje čine Božić i zato im se Kristian svake godine silno veselio, no ove godine ništa nije kao obično. Kristian i njegova obitelj oplakuju smrt njegove starije sestre, koja je umrla tog ljeta te se čini da je u njegovoj obitelji ovaj put Božić otkazan. 

Maja i božićna želja

Dražesna djevojčica Maja svjetski je poznat lik iz slikovnica još od davne 1954. godine. U ovom božićnom izdanju Maja i Mišo su na praznicima. Zabavljaju se na snijegu, pregledavaju fotoalbume s roditeljima, traže stare mamine klizaljke na tavanu. Čekaju Božić. Maja je zaželjela posebnu blagdansku želju. No, je li joj se ostvarila?

Djed Mraz dolazi na Božić

25 čarobnih priča o Djedu Mrazu i njegovim božićnim pustolovinama! Kamo se Djed Mraz htio odseliti sa Sjevernoga pola? Je li baš uvijek u crvenome odijelu kad dijeli darove? Tko mu pomaže zamotati tolike darove? Jesu li sobovi oduvijek vukli njegove saonice?
Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja djeca će saznati u zanimljivim pričama dok iščekuju najradosniji blagdan u godini.  

Maša i Božić

Božić je najveselije doba godine, doba druženja i zabave. No, djevojčica Maša zna da oni koji ga moraju provesti sami ne misle tako. Zato će sa svojim prijateljima organizirati proslavu koja će svima približiti ljepote Božića. Priča pogodna za početnike u čitanju. 

Božićna priča

Na sam Božić, blagdan ljubavi, nemilosrdnog Ebenezera Scroogea posjete tri duha koji ga jedan za drugim odvode u njegovu vlastitu božićnu prošlost, sadašnjost i budućnost – a to putovanje iz temelja mijenja njegov život. Pripovijest Charlesa Dickensa o bezosjećajnom i škrtom trgovcu Ebenezeru Scroogeu poznata je po cijelom svijetu i klasik je među božićnim pričama.


foto: Pixabay

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.