Edukacija i savjeti Istaknute teme

Najgora djeca na svijetu i Zmija u mojoj školi – novi hitovi Davida Walliamsa

Nakon hitova Zla zubarica i Tetka probisvjetka na police stižu Najgora djeca na svijetu i Zmija u mojoj školi


Popularan dječji komičar i pisac za djecu David Walliams izdao je dvije nove knjige: Najgora djeca na svijetu i Zmija u mojoj školi. Ta djela već su postigla velika priznanja književne kritike, a stariji naslovi, Bljakburger i Zla zubarica osvojili su nagradu National Book Awards za dječju knjigu godine.

Na hrvatski jezik dosada su prevedeni romani Bljakburger, Zla zubarica, Banditska bakica, Tetka probisvjetka, Dječak u haljini, Mali milijarder, a prema nekima su snimljeni i filmovi. Prevoditelj svih knjiga ovog velikana dječje proze na hrvatski jezik je Ozren Doležal, dobitnik nagrade Društva hrvatskih književnih prevodilaca “Josip Tabak”.

David Walliams u trenu je zavladao svijetom dječje književnosti. Trenutno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njegove su knjige prevedene na četrdesetak jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka. Walliamsove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom.

Najgora djeca na svijetu

Ponovo će djecu razveseliti novi uradak ovog najomiljenijeg svjetskog autora za djecu. Stiže deset užasnih likova i deset nestašnih priča, svakidašnjih i neobičnih, u prekrasnoj ilustriranoj verziji!

Pet zločestih dječaka i pet groznih djevojaka pokazat će kamo to loše ponašanje odvodi. Ovu nadasve neobičnu zbirku zlih, smiješnih, ukusno nestašnih priča ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross. David i Tony također su surađivali na šest Davidovih nevjerojatno uspješnih dječjih romana − Mali milijarder, Banditska bakica, Bljakburger, Zla zubarica, Tetka probisvjetka i Djedov veliki bijeg.
Otkrijte priče o djeci koja imaju loše navike u svakodnevnom životu, a autor ih dovodi do apsurda i na taj način djecu usmjerava prema dobrom ponašanju.

Zmija u mojoj školi

Iz pera istog pisca stiže još jedna urnebesna i razdragano zločesta slikovnica neobična naziva Zmija u mojoj školi.
Miranda je divna i vrlo neobična djevojčica. Ima poprilično neobična ljubimca – zmiju Penelope. Na dan prezentacije kućnih ljubimaca u školi, Miranda će povesti i svog ljubimca. Ravnateljica škole, gospođica Bloat, smatra da zmijama nije dopušteno biti u školi. Penelope, s druge strane, ima svakakve ideje, a upravo će one dan pretvoriti u kaos.

Knjige Davida Walliamsa sadržavaju najvažnije elemente za dječji užitak u čitanju: smiješne su, inteligentne su i djeca ih vole. Tony Ross dosada je vjerno pratio ovog majstora dječje priče svojim ilustracijama, pa tako ni ova priča nije iznimka.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.