Čitaonica

Najgora djeca na svijetu – dječji romani koje morate pročitati

Najgora djeca na svijetu

Najgora djeca na svijetu 3 – za sada zadnji nastavak genijalnog romana Davida Walliamsa

Dovršili smo nedavno čitanje trećeg djela serijala Najgore djece na svijetu, Davida Walliamsa. Ako još niste čuli za njega i za njegovu najgoru djecu, vrijeme je da trknete u knjižaru ili knjižnicu i hitno se s njima upoznate.

Počeli smo s čitanjem ovih knjiga u dobi od šest godina, iako smatram da je to možda još prerano kako bi dijete potpuno uživalo u Walliamsovom humoru. Roditelji, naravno, mogu uživati punim plućima. Puno je tu i gadosti, dovitljivosti, zločestoće, djece zbog koje biste si kosu čupali s glave, ali u stvari toliko realno opisane da biste se mogli zakleti kako poznajte po jedno od svake vrste.

Sada moja čitateljica i obožavateljica ima sedam i pol godina, a Walliams joj je jedan od dražih pisaca. Uživa u raspravama sa mnom koje je dijete njoj najgore, a koje meni, zašto, zajedno nabraja likove iz prethodnih knjiga, njihova zlodjela, pa čak traži i poveznice u stvarnom životu. Toliko, da se nadam da je i četvrti nastavak na putu.

A ništa nam nije slađe nego na samom početku knjige proučiti sve likove i vidjeti po čemu su baš oni najgori na ovom svijetu i kako izgledaju. A izgledaju, naravno, kao karikature.

Naravno, nećemo tvrditi da ovo spada u velebna kulturna ostvarenja svjetske književnosti, ali svakako je jedno od zabavnijih štiva koje je zadnjih godina ugledalo svjetlo dana. Preporuka za čitanje svima od sedam pa do 12 godina koji su željni dobrog starog gadljivog humora.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.