Istaknute teme Za roditelje

Najbolji roditeljski savjeti koje ste dobili od mame

Savjeti koje ste dobili od mame možda u početku iritiraju no naknadno postaju svjetioniku odgoju djece


Sutra je ja Majčin dan. U ovom tekstu donosimo najbolje savjete koje su mame navele, a koje su dobile od svojih mama. Donosimo 12 najinspirativnih savjeta mudrosti. Ako i sami pamtite ili živite neki od savjeta koji ste dobili od svoje mame podijelite ga u komentaru s nama.

1. “Sudoper neće pamtiti ako ga čistiš svaku večeri prije odlaska u krevet. Rublju neće biti važno ako ostane koji dan duže u korpi za veš. Djeca će pamtiti vrijeme s mamom”.

2. “Budi spremna priznati svojoj djeci kada pogriješiš i ispričaj se”.

3. Moja mama je rekla: “Dajem ti puno savjeta, ali ti si mama. Možeš me slušati, ali za svoju djecu moraš sama odabrati ono što misliš da je najbolje”.

4. Moja mama uvijek govori da slušam svoju bebu. “Kada počneš slušati svoje dijete uvijek ćeš znati njegove potrebe i želje”.

5.  “Nećeš se uvijek osjećati kao dobra mama, ali ako pokušavaš biti dobra mama, jednoga dana djeca će ti to i potvrditi”.

6. “Nikada nemoj reći: Moje dijete to nikada ne bi učinilo. Stalno ćeš morati gaziti svoje riječi”.

8. “Uživaj u ovim trenucima jer će djeca brzo odrasti. Pokušaj se ne brinuti i biti savršena jer ćeš propustiti neke od najboljih trenutaka života”.

9. “Ne možeš pokvariti bebu. Nemoj se bojati držati ju, plesati, igrati se… Nije moguće dijete pokvariti zabavom i igrom, dijete ćeš samo činiti sretnijim”.

10. “Spavaj dok dijete spava jer će se probuditi čim pokušaš zaspati”.

11. Moja mama mi je rekla: “Kada završiš čitanje te knjige od liječnika, shvatit ćeš da je dijete poput treninga. Svakodnevno ćeš učiti uz put jer dijete ništa ne radi prema pravilima, pronaći ćeš svoj put i načine kako reagirati,  samo se opusti i uživaj u ulozi mame”.

12. Mama mi je rekla da nikada ne prestanem razgovarati s bebom, jer ona i ono što mi se čini glupo usvaja. “Na taj način ne samo da postižeš da dijete jednoga dana razgovara o legićima već će jednoga dana htjeti s tobom razgovarati i o svojoj budućnosti”.

foto: Donnie Ray Jones

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.