Čitaonica Učenje i rekreacija

Najbolje knjige za djecu koje će im upotpuniti zimske praznike


Donosimo vam najbolje knjige za djecu i mlade u 2018.

Božićno darivanje već je iza nas i pokloni su podijeljeni, a ako vaš izbor kod darivanja djece nije bila knjiga, nemojte čekati slijedeće blagdane. Knjigu im možete darovati u svako vrijeme, posebno kako bi čitajući ispunili zimske praznike. Iz Naklade Ljevak saželi su najbolje od književnosti za djecu i mlade u 2018. godini, a među knjigama ima i dirljivih božićnih priča. Posebno su istaknuli priču Snježna sestra Maje Lunde, uz prekrasne ilustracije nagrađivane ilustratorice Lise Aisato.

Za mlađe preporučuju avanturističku trilogiju Bobbieja Peersa o Williamu Wentonu, dječaku s čudesnom sposobnošću razbijanja šifri koju čine knjige Kradljivac luridijaTajni portal i U službi orbulatora.

– Pri kraju godine kada sabiremo sva naša iskustva i oživljavamo sjećanja na prošla razdoblja, od kojih zasigurno ona ljetna najsporije blijede, mladim će čitateljima zimske praznike obogatiti romani Ljeto na jezeru Čiču i Druga obala naše nagrađivane autorice za djecu i mlade Jasminke Tihi-Stepanić koja se bavi društvenim, ljubavnim i obiteljskim problemima u kojima se mladi mogu pronaći i iz njih izvući bogate pouke, korisne za čitav život – preporucili su iz Naklade Ljevak.

Tu je i prica Torta od priča autorice Biserke Balenović u kojoj oživljavaju biljke, predmeti, životinje i mitološka bića i serija romana Veronice Roth (Različita, Pobunjena, Odana, Four: Priče o Različitima).

Razdvojenim sudbinama ista autorica atmosferom priziva poetiku Georgea Lucasa, klanovske borbe Igara prijestolja i romantičnu priču u stilu Romea i Julije, a u romanu Ureži znak smrti donosi zadivljujući prikaz moći prijateljstva i ljubavi u galaksiji ispunjenoj neočekivanim darovima. O bajkovitoj snazi ljubavi i prijateljstva uči nas i Kjel, crna labud-ptica hrvatskog Andersena Želimira Hercigonje. Ova romantična priča o crnom labudu savršen je blagdanski poklon koji će se zasigurno još dugo pamtiti.

foto: Jeremy Hiebert

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.