Istaknute teme Moda i oprema

Najbolje igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

Igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci mogu ih zabaviti čak i na neki dulji vremenski period


Što vole bebe od 9 do 12 mjeseci koje su već postale pokretno i stalno su u potrazi za novim izazovima? Potičite ih na kretanje i na osvajanje novih vrhunaca. Izaberite igračke koje će akciju vaše bebe nagraditi reakcijom te ju na taj način iznenaditi i razveseliti. Bebe se vesele svojim postignućima. U toj dobi teško ih je nečim dugotrajno zaokupiti, no ovo su najbolje igračke za njih.

Igračke sa sortiranjem oblika

Ova igračka pravi je mozgovni izazov malim istraživačima i potiče razvoj vještine rješavanja problema. koji oblik može proći kroz okruglu rupu i zašto kvadrat ne ide tamo gdje može i trokut? toliko je pitanja vezanih uz ovu igračku i toliko mogućnosti! No, iako će ova igračka vašu bebu zabaviti, očekujte da ju u ovo jdobi može i isfrustrirati kada ne uspije postići ono što želi.

Lopte

igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

Loptama se bebe igraju od rođenja, ali ova igračka posebno zanimljiva postane onda kada se može koristiti na pravi način. Odnosno, kada ju beba počne gurati, šutati, bacati u pod…Možete nabaviti i lopte sa smiješim zvukovima i pjesmicama, bebama će biti jednako zabavne kao i gumene i plastične. Dobra su ideja i igračke iz kojih iskaču loptice, vašu bebu će oduševiti i nasmijati, a posebno su dobre one kod kojih sama mora gurnuti lopticu kroz jednu rupu kako bi iskočila kroz drugu.

Igračke za guranje

igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

Među najbolje igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci svakako spadaju sve vrste guralica jer potiču kretanje koje je u ovoj dobi u začetku ili na vrhuncu. Uz njih će dijete izvježbati svoje novostečene vještine hodanja, a pružit će mu i oslonac za ustajanje ako to želi. Kada usavrši svoje vještine i postane sigurno na nogama, nabavite igračke koje će vući za sobom jer za njih je potrebno malo više spretnosti.

Dječji telefon

igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

Igre oponašanja odraslih u dobi od 9 do 12 mjeseci postaju vrlo zanimljive. Iako bebe još ne mogu puno toga reći, ovakve igračke potaknut će ih na komunikaciju, a stiskanje gumba i ispuštanje zvučnih signala daje posebnu čar.

Slikovnice

Djecu u ovoj dobi posebno zanimaju slikovnice s prozorčićima na rasklapanje, povlačenje, zvukovima i taktilnim površinama. Svime što će vašoj bebi otkriti nešto novo i zanimljivo. Male ruke više su nego ikad spremne za istraživanje, pa to treba iskoristiti.

Kockice

igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

Kockice su nužno potrebna igračka u dobi od 9 mjeseci na dalje jer kod vaše bebe potiču niz vještina kao što je spretnost, kreativnost, koordinacija oka i ruke, finu motoriku…U ovoj dobi ne očekujte visoke tornjeve, bit će dobro ako vaša beba uspije složiti tri kockice jednu na drugu. No, prava ljepota ove igre je  u rušenju!

Najbolje je početi s velikim drvenim kockama te ih kasnije zamijeniti s velikim plastičnim.

Kantica i lopatica

igračke za bebe od 9 do 12 mjeseci

Ovaj “alat” postane prilično koristan kada vaše dijete otkrije ljepotu punjenja i pražnjenja. Napuni kanticu – istresi napunjeno – napuni kanticu – istresi. smjestite dijete uz pješčanik, naoružajte ga priborom za kopanje i grabljanje i zabava može potrajati neočekivano dugo.

foto: Daniel

 

 

Komentirajte