Novosti i događanja

Najavljeno uvođenje građanskog odgoja, povećan broj pomoćnika u nastavi

građanskog odgoja

Oko građanskog odgoja već su počele žustre rasprave po društvenim mrežama

Promjene u Zagrebu već su na pomolu, barem bi se tako moglo zaključiti iz današnje konferencije za medije na kojoj se gradonačelnik Tomislav Tomašević među ostalim osvrnuo na ono što zanima brojne roditelje – škole i vrtiće.

Roditelji djece s teškoćama možda će barem malo odahnuti jer je znatno povećan broj pomoćnika u nastavi – na 925, a bit će i pet komunikacijskih posrednika što je najviše do sada.

Učenici će pak “zadržati” sva druga prava, poput besplatnih udžbenika što je vrlo dobra vijest za svaki kućni budžet.

Počet će i obnova na četiri osnovne škole oštećene potresom, s tim da su radovi na jednoj, onoj u Medulićevoj ulici, već započeli.

No, ono što je za školarce možda najzanimljivije je vijest da se u škole planira uvesti građanski odgoj i obrazovanje, što će biti izvannastavna aktivnost.

U škole su poslani dopisi da se vidi koliki je interes škola za tako nešto.

Roditelji su pak na društvenim mrežama podijeljeni:

-Trebalo bi vratiti domaćinstvo, korisnije je i zanimljivije – kazala je jedna čitateljica.

-Ovime se treba baviti ministar obrazovanja, a ne gradonačelnik. Zagrebu nije trebao građanski odgoj dok se u njega nije svašta naselilo – nadovezao se drugi.

-Konačno će se ova neodgojena djeca naučiti ponašati. A trebalo bi tako nešto i za roditelje uvesti – komentirao je treći.

Još je važno za istaknuti da učenici koji niti ove godine neće sjesti u školsku klupu matične ustanove, imat će osiguran prijevoz do zamjenske škole.

Dječji vrtići pak broje porast novoupisane djece za oko 500, pa je tako u ovoj godini brojimo 7086 novih vrtićanaca.

-Kako se kapaciteti vrtića budu proširivali, do kraja godine će se dodatno moći upisati još 500 nove djece – objasnio je Tomašević.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.