Novosti i događanja

Na sred Ilice pikulanje, druženje s vatrogascima, policajcima i čistačima grada

Pikulanje na sred Ilice? Zvuči nestvarno kada uzmemo u obzir da je riječ o jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu kojom svakodnevno prođe na desetke tisuća Zagrepčana, turista, tramvaja, automobila, biciklista…

Riječ je o projektu koji se bavi transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba

Od 12 do 13.30 djeca će se moći će se pak okušati u brojnim igrama u kojima smo se mi igrali od kojih je najpoznatije pikulanje.

No, u nedjelju 18. rujna od 9 do 17 sati Ilica od Frankopanske do Ulice republike Austrije bit će zatvorena za sav promet zbog održavanja manifestacije Projekt Ilica: Q’ART.. Riječ je o projektu koji se bavi transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici.

Cilj projekta je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

Djeca će se tako od 10.30 do 15.30 na lokaciji od kućnog broja 130 do 136 moći zabaviti u društvu s vatrogascima, policajcima i djelatnicima Čistoće. Od 12 do 13.30 moći će se pak okušati u brojnim igrama u kojima su uživali njihovi roditelji od kojih je najpoznatije pikulanje.

Foto: Projektilica.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.