Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Motoričke aktivnosti koje će djecu primiriti kad vam je najpotrebnije

motoričke aktivnosti

Jednostavne motoričke aktivnosti mogu biti vrlo zabavne


Kada vam ponestane aktivnosti s kojima bi zabavili djecu stariju od tri godine, a potreban vam je mir jer morate dovršiti kuhanje, imate važan telefonski poziv ili jednostavno želite 10 minuta mira, možete iskoristiti ovu jednostavnu igru za koju sve potrebno već najvjerojatnije imate u svojoj kuhinji.

Riječ je o igri stavljanja gumica za zimnicu na konzervu, (punu, neotvorenu kako bi bila što stabilnija da se djeca ne mogu porezati) koja će osim same zabave pomoći djeci razvijati motoriku prstića i spretnost. Ako nemate konzervu pri ruci, može poslužiti i plastična boca ili neka manja teglica.

Zadatak je nanizati sve gumice na limenku, a ako imate više djece, možete im ograničiti vrijeme i organizirati malo natjecanje. Nakon isteka vremena slijedi prebrojavanje gumica i zbrajanje rezultata te potom proglašenje pobjednika -onog koji je nanizao najviše gumica u zadanom vremenu.

motoričke aktivnosti

Djeca gumice mogu slagati pravilno, duž cijele limenke, a mogu ih ‘nabacivati’ bilo kako. I jedno i drugo će doprinjeti razvoju njihove motorike i radu ruku, pa način slaganja možete prepustiti njima. Ako su se djeca natjecala, pohvalite i urednost i trud, a ne samo pobjednika koji je stavio najviše gumica.

4

5

Fotografije: handsonaswegrow.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.