Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Društvena igra oko koje se obitelji najviše svađaju već desetljećima

Obiteljska igra koja lako zna izazvati svađu – pogađate o kojoj se radi?

-Bako, ne mogu ti platiti Berlinski trg…novom anketom otkriveno je da je upravo Monopoly obiteljska igra koja je u stanju najviše posvađati svoje igrače.

Društvene igre omiljena su zabava mnogim obiteljima i najbolji pandan televiziji, mobitelima i igricama. Savršene za zbližavanje, zabavu, učenje, za vruće ljetno veče ili na kišni dan.

Ipak, za vrijeme igre se kod igrača zna probuditi kompetitivna narav za koju drugi članovi možda nisu ni znali postoji.

Istraživanjem je pokazano da ne samo da zna narušiti obiteljske odnose, već se smatra i da jednostavno predugo traje, a dokazano je da ju jako malo obitelji uopće i odigra do kraja. Nadalje, istraživanjem je otkriveno da je jedna od pet obitelji čak i zabranila igranje bilo kakvih društvenih igara koje imaj uveze s novcem svojim članovima. Jer, zna se, novac kvari ljude.

Oko 20 posto od 2000 ispitanih obitelji prijavilo je svađe tijekom igranja Monopolyja. Mnogi vrlo lako gube živce i volju za igrom i to iz raznoraznih razloga.

  • 46 posto ispitanika izjavilo je da je to zato jer uvijek izgube
  • 44 posto nema volje za igru jer ih se optužilo za varanje
  • 44 posto nema volje za rasprave u koje drugi ulaze tijekom igranja

No, Monopoly nikako nije jedina igra koja može posvađati ukućane i uništiti dobru obiteljsku atmosferu – na drugo mjesto zasjeo je Uno, a na treće, Čovječe ne ljuti se.

Većina ispitanika dodala je kako se manje svađaju kada igraju društvene igre u timovima, dok ove u kojima svako sudjeluje pojedinačno izvlače najgore iz ljudi.

A znate koju društvenu igru mi najviše volimo igrati? To je svakako Uno. A sada kako su klinci malo “sazreli”, prešli smo na Uno Flip. Toliko nam se svidio da smo odlučili i vama pokloniti jedan.

Kako bi Flip otputovao na vašu adresu, lajkajte ovaj post i u komentar nam napišite koja je društvena igra omiljena u vašoj obitelji.

Igramo se do 7. rujna 2021. kada objavljujemo pobjednika.

foto: Unsplash

1 komentar

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.