Djeca s teškoćama u razvoju Novosti i događanja

Moje mjesto pod suncem – ljetni on-line edukacijsko-rehabilitacijski kampovi za djecu s rijetkim bolestima i teškoćama u razvoju

Hrvatski savez za rijetke bolesti organizira ljetne edukacijsko rehabilitacijske kampove pod nazivom „Moje mjesto pod suncem“, s ciljem povećanja socijalne uključenosti i osnaživanja djece koja boluju od rijetkih bolesti i djece s teškoćama u razvoju. 

Za svako dijete osigurani su kvalitetni personalizirani materijali i pribor za sudjelovanje koji stiže na kućnu adresu

Kampovi se provode u online okruženju kako bi svako dijete imalo jednaku mogućnost pristupa sadržajima i aktivnosti, a program je osmišljen u suradnji s Labaratorijem zabave – udrugom za promicanje kulture pripovijedanja čiji je slogan “zabava na pametan način”.

Kampovi će se održavati u dva termina, od ponedjeljka do petka od 10 do 12 sati.

  • 1.termin kampa: 21. – 25. Lipnja 2021.
  • 2.termin kampa: 28. Lipnja – 2. Srpnja 2021.

U kampu su za djecu isplanirane raznovrsne kreativne i edukativne aktivnosti kroz igru, druženje, socijalno uključivanje i aktivno sudjelovanje u životu i inicijativama lokalne zajednice, uz dugoročnu održivost aktivnosti i nakon završetka provedbe kampa. Za svako dijete osigurani su kvalitetni personalizirani materijali i pribor za sudjelovanje u aktivnostima poput LabZab box-a koji stiže na kućnu adresu i e-book-a s uputama i kreativnim igrama.

U zanimljivom dječjem programu može se pronaći po nešto za svakoga, a na kraju Kampa pripremamo jedno posebno iznenađenje – samo za ovu prigodu, osmislili smo, režirali i proizveli jedinstveni animirani filmić  čija će premjera ujedno biti zadnja aktivnost Kampa!

-Želja nam je omogućiti djeci da na zabavan, siguran i edukativan način stječu nova znanja i vještine, upoznaju nove prijatelje i razvijaju pozitivne vrijednosti i samopouzdanje -poručili su organizatori.

Program Kampova namijenjen je djeci s rijetkim bolestima i teškoćama u razvoju, u dobi od 6 do 15 godina, a za sve informacije i prijave možete nam se javiti na kontakte na koje se možete i prijaviti:

Srđana Šimac; 0914443039; srdjana.hsrb@gmail.com

Foto: Labaratorij zabave

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.