Istaknute teme Za roditelje

Moj muž drijema na kauču, a ja jedva stižem sve po kući

drijema na kauču

Drijema na kauču, pa mu barem nešto mogu predbacivati cijeli dan…

-Subota je ujutro i upravo sam dovršila pranje suđa od doručka, samo da bih pogledala iza ugla i vidjela veliku masu koja zauzima dobar dio kauča. Kada sam provela daljnju inspekciju, otkrila sam da se ta masa pokrivena ugodnom mekanom dekicom pomiče ritmično gore – dole. Pogađate, ispod je odrasli muškarac i on je moj muž – podijelila je svoju vikend – noćnu moru Jennifer Craven, mama blogerica.

On spava. Opet. Pita se, kako je to moguće jer u stvari, probudio se prije nešto više od dva sata,nakon cjelonoćnog spavanja. Mame su zadnji put priliku za drijemanje tijekom dana imale…prije tisuću godina?

-Gledam ga kako spokojno drijema usred kaosa znanog kao naša dnevna soba. Gledam ga kako se opušta dok nered preuzima našu kuću. I imam svakakve misli – priznala je Jennifer, podijelivši ih s internetskom zajednicom:

  1. Čovječe, pola 10 je! Probudio si se u 7!Sunce jedva da je uspjelo i izaći, a ti si ponovo u vertikali. Kako je to moguće?! Bi li poslijepodnevno drijemanje bilo prihvatljivije? Ne, ali izgledalo bi manje lažno.
  2. Tvoje pretvaranje da spavaš dok tri male tempirane atomske bombe skaču po kući nije niti malo zabavno.Ne vjerujem da postoji šansa da možeš prespavati bebin plač i dvoje školaraca koji se svađaju čija će Barbie gdje sjediti. A ako uistinu spavaš…mrzim te.
  3. Aha, vidim da si se otkotrljao s kauča na pod u pokušaju da smiriš bebu koja plače. Sada se može penjati po tebi i igrati se dok ti i dalje spavaš. Kako pažljivo od tebe!
  4. Čekaj malo. Što to čujem? Je li moguće da si upravo zahrkao? Bolje da brzo prestaneš s tim jer muž koji prijepodne hrče na kauču je uvreda već nanesenoj rani.
  5. 5. Nemoj se brinuti, pustit ću ti ovaj spavanac. Dobro će mi poslužiti jer ti mogu nešto predbacivati tijekom cijelog dana. Mislite da sam previše pasivno agresivna? Ne bih rekla.
  6. Shvaćam te, imao si naporan tjedan. Ali, imala sam ga i ja! I radujem se budućnosti u kojoj ćemo oboje moći spavati prijepodne za vrijeme jednog lijenog vikenda. Ali to vrijeme još nije došlo. Treba obaviti svakakve gluposti i potrebna mi je pomoć. Znaš sve one majice koje baciš u košaru za rublje nakon sat vremena nošenja? Pa netko ih treba razvrstati u perilicu, staviti na sušenje, ispeglati i složiti. Predškolka želi da netko s njom slaže puzzle, a naše srednje dijete treba malo pripaziti.
  7. O, dobro jutro sunašce moje! Lijepo je vidjeti te živog. Znači, 95 je magični broj minuta koje su potrebne da se tvoj mozak podsjeti da si zajedno sa mnom pristao na ovu prekrasnu stvar znanu i kao roditeljstvo. Molim te, poštedi me dramatičnog razbuđivanja uz lavlje rikanje i protezanje.

-Nije fer. Nije fer da muškarci mogu zaspati čim im glava dotakne nešto. Zar ne vide koliko je to iritantno? Da oni drijemaju dok mi jurišamo naokolo pokušavajući održavati kućanstvo? Očito ne jer nakon spavanja slijedi 40-minutno sređivanje u kupaonici – napisala je Jennifer za kraj.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.