Novosti i događanja

Mia Dimšić u subotu se druži s klincima, a otkrit će i ime bebe pande

Putem društvenih mreža građani su predložili tristotinjak imena, Mia Dimšić odabrala je “najbolje”


Međunarodni dan crvenih pandi u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti ovu subotu kada će se doznati i ime petomjesečnog mladunčeta. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati, a posebno uzbudljivo bit će u 12 sati kada će ispred njihove nastambe popularna pjevačica Mia Dimšić objaviti ime mladunčeta.

Putem društvenih mreža građani su dali tristotinjak prijedloga, ocjenjivački sud suzio je izbor, a mlada osječka pjevačica među njima je izabrala ono za koje vjeruje da crvenodlakom mališanu najbolje pristaje.

Mladac trenutačno uživa u svojoj prvoj maksimirskoj jeseni. Iako je riječ o prvom potomku slavnog zagrebačko-dortmundskog para, šestogodišnji Popi i četverogodišnja Ema pokazali su se kao odlični roditelji. Bucmastog nasljednika drže na oku, no istodobno mu daju dovoljno prostora da uživa u igri te usavršuje trčkaranje i penjanje po razgranatim stablima.

Subotnji će program posjetitelje Zoološkog vrta upoznati s njegovom vrstom te razlozima njezine ugroženosti u prirodi. U edukativnom kutku mališani će moći naučiti razlike između divovske i crvene pande, a na likovnoj će radionici izrađivati repove crvenih pandi.

Zašto bambus dominira jelovnikom crvenih pandi, a gdje ga osim u kuhinji koriste ljudi, djeci gladnoj znanja ispričat će edukatori Vrta.

foto: ZOO grada Zagreba i Instagram Mia Dimšić. 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.